Η Ζαρούλια είχε καταθέσει ψευδή δήλωση στα χαρτιά για τον διορισμό της στη Βουλή

Gazzetta team
Η Ζαρούλια είχε καταθέσει ψευδή δήλωση στα χαρτιά για τον διορισμό της στη Βουλή
Ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή ανακλήθηκε και επίσημα, προκύπτει, ωστόσο, πλήθος ερωτημάτων, καθώς η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου φαίνεται πως είτε δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κανένα αδίκημα, είτε δεν υπέβαλε σχετική υπεύθυνη δήλωση και παρ' όλα αυτά διορίστηκε!

Όπως αναμενόταν, μετά και την ομόφωνη ετυμηγορία του δικαστηρίου να κρίνει ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή ανακλήθηκε και επίσημα και αναμένεται, πλέον, η έκδοση της απόφασης στο φύλλο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, προκαλεί πραγματική εντύπωση το γεγονός ότι η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, που επίσης παραπέμπεται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, φαίνεται πως είτε δήλωσε ψευδώς ότι δεν διώκεται για κακουργηματικού ή πλημελληματικού χαρακτήρα αδίκημα, είτε δεν υπέβαλε σχετική υπεύθυνη δήλωση και παρ' όλα αυτά διορίστηκε! Έστω και στα χαρτιά.

Προφανώς, να θυμίσουμε, σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα δεν μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση κλπ).

Από την εν λόγω διάταξη προκύπτουν και αντίστοιχα κωλύματα διορισμού, τόσο για τους μόνιμους όσο και για τους μετακλητούς υπαλλήλους της Βουλής (άρθρο 36 του Κανονισμού της Βουλής).

Σημειώνεται ότι όσοι πρόκειται να διοριστούν ως μετακλητοί στη Βουλή, υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση, με την οποία διαβεβαιώνουν ότι δεν έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για τους σχετικούς λόγους

Επομένως, εάν η Ζαρούλια υπέβαλε δήλωση τότε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, θα έπρεπε να είχε κάνει αναφορά σε βάρος της στην εισαγγελία για το πλημμέλημα της ψευδούς δήλωσης!

Εάν, όμως, δεν έχει υπογράψει τέτοια δήλωση, τότε ο διορισμός έχει γίνει με ελλιπή στοιχεία.

Είτε η μία είτε η άλλη περίπτωση ισχύει, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για το πώς είναι δυνατόν να έγινε ο διορισμός.

Ρεπορτάζ στο protothema.gr αναφέρει πως ο αρμόδιος υπάλληλος, όχι μόνο έκρινε ως αληθή μία καταφανώς ψευδή δήλωση, αλλά εισηγήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής να εγκρίνει τον διορισμό της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητή.

Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως ο Πρόεδρος της Βουλής είναι άμοιρος ευθυνών.

Ο κ. Τασούλας, πάντως, αναμένεται τώρα να στείλει φάκελο στον εισαγγελέα, με τον οποίο θα ζητά τη δίωξη της Ελένης Ζαρούλια και για το αδίκημα της ψευδούς δήλωσης.