Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έχει παράξει έργο», είπε ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου

Gazzetta team
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Έχει παράξει έργο», είπε ο δικηγόρος του Μιχαλολιάκου
Τρία ελαφρυντικά ζήτησε και ο Νίκος Μιχαλολιάκος στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως και οι υπόλοιποι, ζήτησε τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου του, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Αρχηγός πολιτικού κόμματος που εξελέγη με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση και έργο ξαφνικά να βρίσκεται κατηγορούμενος και να προσπαθώ να εικάσω τι διηύθυνε… Έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, έχει νόμιμο κόμμα και σήμα και ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για γεγονότα που σας δείξαμε ότι τα αγνοούσε. Προσπαθώ να αντιληφθώ πως διηύθυνε και τι διηύθυνε…» επεσήμανε ένας από τους συνηγόρους του.

«Αν είναι να κάνουμε ιδεολογικό δικαστήριο και δεν το πήρα χαμπάρι, τότε φταίω εγώ. Αλλά επειδή ξέρω πού βρίσκομαι, δεν μπορείτε να μου λέτε ότι έχει διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επειδή ήταν γενικός γραμματέας ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος... Έχει παράξει έργο και ας μην είναι αρεστός. Δημιούργησε ένα πολιτικό φορέα. Βοήθησε κόσμο. Παρείχε έργο κοινοβουλευτικό» αναφέρθηκε. Για τη μετέπειτα καλή συμπεριφορά, η υπεράσπιση, είπε: «Εν αγνοία του τελέστηκε ένα αδίκημα, λοιδορήθηκε και προφυλακίστηκε. Έκανε τα πάντα και είχε μια διαδρομή χωρίς να του αποδώσει κανείς τίποτα», ανέφερε ο δικηγόρος του.