Ο Λαγός κρύβεται στην ασυλία του Ευρωβουλευτή, αλλά η άρση της γίνεται εύκολα

Gazzetta team
Ο Λαγός κρύβεται στην ασυλία του Ευρωβουλευτή, αλλά η άρση της γίνεται εύκολα
Ο Γιάννης Λαγός μπορεί να απολαμβάνει την ασυλία του ευρωβουλευτή, αλλά αυτή δεν θα κρατήσει για πολύ.

Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και εν αναμονή των αποφάσεων για τις ποινές που θα επιβληθούν στους ενόχους, το ερώτημα που γεννάται είναι τι θα γίνει με την περίπτωση του Γιάννη Λαγού.

Μπορεί να έχει αποχωρήσει από την εγκληματική, πλέον, οργάνωση, ωστόσο στις τελευταίες ευρωεκλογές είχε πάρει μία από τις θέσεις του κόμματος, την οποία έχει διατηρήσει μέχρι και σήμερα.

Απολαμβάνοντας έτσι τα προνόμια που απορρέουν από την θέση του ευρωβουλευτή.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς όμως, αν η ποινή που του επιβληθεί είναι τέτοια που προβλέπει την φυλάκισή του, τότε υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Μπορεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να μην ερευνά το ποινικό μητρώο των ευρωβουλευτών του, ωστόσο εύκολα μπορεί να αποφασίσει άρση της ασυλίας του. Πιο εύκολα μάλιστα από την διαδικασία που προβλέπεται από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Απλά χρειάζεται ένα έτοιμα από την αρμόδιες ελληνικές αρχές στον πρόεδρο της Ευρωβουλής, ο οποίος ανακοινωθεί την παραλαβή του και το προωθεί στην ειδική επιτροπή που το εξετάζει. Ακολούθως το θέμα τίθεται σε ψηφοφορία με ανάταση χεριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ