Αποτροπιασμός: Βανδάλισαν το εβραϊκό νεκροταφείο στην Αθήνα με ναζιστικά σύμβολα (pics)

Gazzetta team
Αποτροπιασμός: Βανδάλισαν το εβραϊκό νεκροταφείο στην Αθήνα με ναζιστικά σύμβολα (pics)
Άγνωστοι έγραψαν με σπρέι τη φράση «Εβραίοι δρόμο» στα γερμανικά και υπέγραψαν με τα αρχικά των SS στον τοίχο του νεκροταφείου, δίπλα από την κεντρική είσοδο.

Αποτροπιασμό και οργή προκαλεί η βεβήλωση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Αθηνών στη Νίκαια.

Άγνωστοι έγραψαν με σπρέι τη φράση «Εβραίοι δρόμο» στα γερμανικά και υπέγραψαν με τα αρχικά των SS στον τοίχο του νεκροταφείου, δίπλα από την κεντρική είσοδο!

Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ ο Στέλιος Πέτσας εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό, λέγοντας: «Η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

Να σημειώσουμε ότι άμεσα συνεργείο του Δήμου Αθηναίων έσπευσε και καθάρισε τους τοίχους.

«Δεν θα τους φοβηθούμε»

«Δεν θα τους φοβηθούμε. Μηδενική ανοχή στον Ναζισμό», τονίζει το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σε ανακοίνωσή του για αντισημιτικό γκράφιτι στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών. «Οι οπαδοί των νεοναζιστικών μορφωμάτων ξαναχτυπούν και υπενθυμίζουν το μίσος τους εναντίον των Εβραίων», σημειώνει το ΚΙΣΕ, επισημαίνοντας πως «νεο-ναζί βανδάλισαν τους εξωτερικούς τοίχους του Εβραϊκού Νεκροταφείου στην Αθήνα με συνθήματα που χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι ναζί πριν από 80 χρόνια για να εκτοπίσουν εκατομμύρια Εβραίους από τις εστίες τους και να εξοντώσουν 6.000.000 στους θαλάμους αερίων, ανάμεσά τους 60.000 Έλληνες Εβραίους».

Το ΚΙΣΕ χαιρετίζει «την άμεση αντίδραση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος ενεργοποίησε τις υπηρεσίες του Δήμου που διέγραψαν τα επαίσχυντα συνθήματα» και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «η ελληνική πολιτεία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

«Ο ναζισμός δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας γιατί ακριβώς προάγει τη κατάλυσή της και την επιβολή της ολοκληρωτικής παραβίασης κάθε ανθρωπίνου δικαιώματος», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ και προσθέτει: «Όλοι μαζί, πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, διωκτικές αρχές και Δικαιοσύνη, οφείλουμε να επαγρυπνούμε για να μην επιτρέψουμε την επανάληψη των εγκλημάτων του ναζισμού κατά της ανθρωπότητας. Ο αντισημιτισμός, είναι στη ρίζα του "απόλυτου κακού" που εκφράζει ο ναζισμός. Ξεκινάει εναντίον των Εβραίων, αλλά δεν σταματάει στους Εβραίους […] Ο αντισημιτισμός πλήττει τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα τα οποία η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει με συγκεκριμένα μέτρα τόσο στο επίπεδο της Δικαιοσύνης, όσο και στο επίπεδο της εκπαίδευσης».