Απολαύστε το καλοκαίρι: Βαρύς αναμένεται ο φετινός χειμώνας (vid)

Gazzetta team
Απολαύστε το καλοκαίρι: Βαρύς αναμένεται ο φετινός χειμώνας (vid)
Το καλοκαίρι, παρότι μπήκε και ο Οκτώβρης, συνεχίζεται κανονικότατα, με θερμοκρασίες, ακόμη και για τη μαθημένη στη ζέστη Ελλάδα, υπερβολικά υψηλές για την εποχή, αλλά ας το απολαύσουμε, γιατί όλα δείχνουν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι βαρύς!

Το καλοκαίρι συνεχίζεται κανονικότατα στην Ελλάδα, καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν, ακόμη και για τη μαθημένη στη ζέστη χώρα μας, υπερβολικά υψηλές για την εποχή.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι φτάσαμε 5 Οκτώβρη και το θερμόμετρο δείχνει σταθερά πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα τα... μαγιό να παραμένουν εκτός ντουλάπας και, αντίστοιχα, τα μπουφάν να είναι στις κρεμάστρες.

Κάποιοι, λοιπόν, απολαμβάνουν το γεγονός ότι το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ, αλλά υπάρχουν και εκείνοι, που δεν αντέχουν άλλο την κουφόβραση και ανυπομονούν για τα πρώτα κρύα. Για τους δεύτερους, τα νέα φαίνεται πως είναι καλά.

Ένα ερώτημα, πάντα τέτοια περίοδο, είναι πώς θα βιώσουμε τους τελευταίους μήνες αυτής της χρονιάς, και τους πρώτους της επόμενης. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο επερχόμενος χειμώνας, όταν και όποτε έρθει, θα είναι «τσουχτερός»!

Σε μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη, ο Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο χειμώνας φέτος θα είναι βαρύς.

Ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε, δε, αυτό που πολύς κόσμος πιστεύει, αν, στατιστικά, δηλαδή, έχουμε βαρύ ή ήπιο χειμώνα, όταν το καλοκαίρι επιμηκύνεται μέχρι και Οκτώβρη.

Ο Τάσος Αρνιακός, ωστόσο, είπε ότι στατιστικά δεν έχει αποδειχθεί τίποτα, και πως δεν υπάρχει κάποια τέτοια συσχέτιση μέχρι στιγμής.