Επιδότηση θερμαστρών για να κάθονται έξω οι πελάτες σκέφτεται να δώσει στα μαγαζιά η κυβέρνηση (vid)

Gazzetta team
Επιδότηση θερμαστρών για να κάθονται έξω οι πελάτες σκέφτεται να δώσει στα μαγαζιά η κυβέρνηση (vid)
Το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει επιδότηση στα μαγαζιά εστίασης για θερμάστρες, προκειμένου ο κόσμος να κάθεται έξω και όσο χειμωνιάζει.

Κίνητρα στις επιχειρήσεις εστίασης, ώστε να προμηθευτούν θερμάστρες εξωτερικού χώρου, εξετάζει να δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Κάτι το οποίο δείχνει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί τρόπος, προκειμένου να λειτουργήσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με κάθε δυνατό τρόπο, καθώς ο κορονοϊός «καλπάζει», ειδικά στην Αθήνα.

Οι θερμάστρες εξωτερικού χώρου είναι, κυρίως, τα λεγόμενα μανιτάρια υγραερίου, που όλοι έχουμε δει να τοποθετούνται ανάμεσα στα τραπέζια, στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών, για να κάθονται οι πελάτες έξω και όταν έχει κρύο.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που στόχος είναι ο κόσμος να μη συνωστίζεται, και στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων δεν είναι και πολύ εφικτό αυτό, το υπουργείο σκέφτεται να δώσει αυτή την επιδότηση, η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, αναμένεται να είναι της τάξεως του 50% μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.