Εξιχνιάστηκε 13 χρόνια μετά αποτρόπαιη δολοφονία μητέρας και κόρης στα Πετράλωνα

Gazzetta team
Εξιχνιάστηκε 13 χρόνια μετά αποτρόπαιη δολοφονία μητέρας και κόρης στα Πετράλωνα
Διπλή, άγρια δολοφονία εξιχνιάστηκε μετά από 13 ολόκληρα χρόνια με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να περνούν χειροπέδες στους δύο δράστες.

Πρόκειται για τις δύο γυναίκες, μάνα και κόρη ηλικίας 59 και 21 ετών αντίστοιχα, με καταγωγή από τη Γεωργία, που είχαν εξαφανιστεί τον Ιούλιο του 2007.

Η εξαφάνιση τους είχε δηλωθεί στο Α.Τ. Ομονοίας, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας μετά από χρόνια ερευνών και συλλογή στοιχείων να συλλαμβάνουν δύο άνδρες ηλικίας 54 και 60 ετών σήμερα, με καταγωγή από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο άνδρες μαζί με ακόμη έναν ομοεθνή τους, έπνιξαν, τεμάχισαν και πέταξαν σε κάδους απορριμμάτων, σε διάφορα σημεία της Αττικής, τις δύο Γεωργιανές.

Η στυγερή δολοφονία είχε λάβει χώρα στις 6 Ιουλίου 2007 στα Άνω Πετράλωνα και πιο συγκεκριμένα στο σπίτι του 54χρονου σήμερα Πακιστανού.

Μία πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ήταν αρκετή για να φτάσουν οι αστυνομικοί στα ίχνη των δύο ατόμων, οι οποίοι εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθησαν, ενώ κατά την προανάκριση ομολόγησαν την πράξη τους.

Όσον αφορά το τρίτο άτομο, φαίνεται ότι βοήθησε στο σκέλος της εξαφάνισης των πτωμάτων μάνας και κόρης για αυτό και κατηγορείται για πλημμέλημα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι Πακιστανοί γνώριζαν τις δύο γυναίκες από τη Γεωργία και μετά από διένεξη που είχαν για προσωπικά θέματα, προχώρησαν στη διπλή άγρια δολοφονία.

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη, μετά τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο (2) αλλοδαπών γυναικών -μητέρας και κόρης- ηλικίας 59 και 21 ετών αντίστοιχα, οι οποίες είχαν εξαφανισθεί την 6-7-2007 από την περιοχή των Αθηνών και έκτοτε δεν είχαν δώσει σημεία ζωής.

Η εξαφάνιση των ανωτέρω γυναικών είχε δηλωθεί στο Τ.Α. Ομονοίας και η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μετά από αξιολόγηση πληροφοριών του Τμήματος Αναζητήσεων της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, συνέστησε ειδική ερευνητική ομάδα για την επανεξέταση της υπόθεσης.

Μετά από συνεργασία με τις Αρχές της χώρας καταγωγής των θυμάτων, μέσω της Εθνικής Μονάδας Interpol και επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν στην Αθήνα οι δύο φερόμενοι ως δράστες και προσήχθησαν. Πρόκειται για δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 54 και 60 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα θύματα είχαν δολοφονηθεί δι' ασφυξίας, εντός του διαμερίσματος του 54χρονου στα Πετράλωνα και στη συνέχεια οι δράστες, με τη βοήθεια και τρίτου ατόμου, εξαφάνισαν τις σορούς τους.

Κίνητρο των πράξεών τους, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 54χρονου, ήταν προσωπικές διαφορές με τα θύματα.

Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν υποβλήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση και σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν».