ΓΑΔΑ: Πόσο συχνή είναι η διατάραξη κοινής ησυχίας στην Αθήνα (pics)

Gazzetta team
ΓΑΔΑ: Πόσο συχνή είναι η διατάραξη κοινής ησυχίας στην Αθήνα (pics)
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΓΑΔΑ, τελικά τα πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη διατάραξη της κοινής ησυχίας στην Αθήνα δεν είναι όπως, ίσως, θα περιμέναμε.

Και όμως: Εξαιρετικά σπάνιο φαίνεται πως είναι το φαινόμενο της διατάραξης κοινής ησυχίας!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών (ΓΑΔΑ), παρά τους ελέγχους και τις καταγγελίες, το ποσοστό παραβάσεων κινείται μόλις στο 3% για τον Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το έργο αστυνόμευσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από 215.000 φυσικοί έλεγχοι, σχεδόν 7.000 την ημέρα, πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα. Αυτοί οδήγησαν σε 11.000 προσαγωγές και περισσότερες από 2.500 συλλήψεις. Επίσης, ελέγχθηκαν σχεδόν 128.000 οχήματα, περισσότερα από 4.200 την ημέρα, και περίπου 15.000 καταστήματα στο σύνολο του μήνα.

Η ΓΑΔΑ σημειώνει ότι από το έργο ελέγχου εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας με περισσότερους από 3000 ελέγχους την ημέρα, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών είναι σχεδόν καθολικός, αφού οι διαπιστωθείσες παραβάσεις κινούνται στο 0,5%.

Επίσης αναφέρεται ο ρυθμός ελέγχων εισόδου-εξόδου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τα ειδικά έντυπα Covid, όπου συγκεντρώνονται και ελέγχονται περισσότερα από 26.000 έντυπα εισόδων και εξόδων την ημέρα.

Να σημειώσουμε ότι από σήμερα, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στην αρχή κάθε εβδομάδας και κάθε μήνα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) θα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στο αστυνομικό έργο στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Από την 1η Αυγούστου, άλλωστε, δημοσιεύει τα αντίστοιχα ημερήσια στοιχεία στον επίσημο ιστότοπο της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., η ΓΑΔΑ είναι η αρχή. Στη συνέχεια η πρωτοβουλία θα επεκταθεί σε όλες τις Γενικές Διευθύνσεις της χώρας.