Βάσει κανονισμού της Βουλής ο διορισμός Ζαρούλια, ο Μιχαλολιάκος το ζήτησε πριν από λίγες μέρες

Gazzetta team
Βάσει κανονισμού της Βουλής ο διορισμός Ζαρούλια, ο Μιχαλολιάκος το ζήτησε πριν από λίγες μέρες
Πριν από λίγες μέρες έκανε τη σχετική αίτηση ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ζητώντας να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε και να διοριστεί η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια, ως υπάλληλος στο γραφείο που διαθέτει στη Βουλή ως πρώην πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σάλο και σφοδρή πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει ο διορισμός της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια, ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στο γραφείο που διαθέτει ο σύζυγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, ως πρώην πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η χρονική συγκυρία του διορισμού, μόλις πέντε ημέρες πριν την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, προκαλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, ωστόσο, τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές στο ΑΠΕ για την υπόθεση.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο πρόεδρος της ΧΑ ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε, και ζήτησε τον διορισμό της κας Ζαρούλια.

Όσο για τον χρόνο του διορισμού, ανέφεραν πως προ ολίγων ημερών έκανε τη σχετική αίτηση ο Μιχαλολιάκος.

Η σχετική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο σημερινό Φύλλο 811 (ΥΟΔΔ) της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, έχει ως εξής: «Με την υπ' αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ ́ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β ́, Α ́ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην Προέδρο Κ.Ο. «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥ- ΣΗ ΑΥΓΗ», Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (Α.Δ.Τ.: ΑΜ 225834), με το 7ο Μ.Κ. όπως τούτο ισχύει για τους υπαλλήλους της Βουλής, της ΥΕ κατηγορίας του ν. 4354/2015 (Α ́ 176), όπως ισχύει».