Νυχτερινό lockdown επεξεργάζεται η κυβέρνηση (vids)

Gazzetta team
Νυχτερινό lockdown επεξεργάζεται η κυβέρνηση (vids)
Οι συνεχόμενες εικόνες συνωστισμού σε πλατείες της Αθήνας -και όχι μόνο- ακόμη και το βράδυ του Σαββάτου, όπου και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το «λουκέτο» στα περίπτερα, προβληματίζουν την κυβέρνηση, που εξετάζει σχέδιο, μεταξύ άλλων, μέχρι και για νυχτερινό lockdown.

Πρώτο βράδυ το χθεσινό (σημερινό ουσιαστικά, αφού μιλάμε για μετά τα μεσάνυχτα), όπου και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το «λουκέτο» σε περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ και καταστήματα πώλησης ποτών από τις 12 έως τις 5 το πρωί και η εικόνα δεν ήταν και πολύ διαφορετική από εκείνη πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο. Κάθε άλλο.

Εικόνες συνωστισμού... ξενύχτηδων, κυρίως νεαρών, είχαμε ξανά σε αρκετές πλατείες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού στη χώρα.

Φαίνεται πως όσοι ήθελαν να συνεχίσουν μετά το κλείσιμο των μπαρ είχαν φροντίσει να προμηθευτούν ποτά είτε από τα σπίτια τους είτε από τα μαγαζιά, πριν αυτά κατεβάσουν ρολά.

Η αστυνομία, θυμίζουμε, φαίνεται πως κάνει (ή θα κάνει) και «ελέγχους ποτοαπαγόρευσης». Ελέγχει, δηλαδή, διακριτικά, και για ποτά που μπορεί να φέρνουν από το σπίτι τους ή αλλού όσοι συγχρωτίζονται στις πλατείες.

Εξετάζονται πρόσθετα μέτρα

Όπως και να έχει, παρά τα μέτρα και τους συνεχείς αστυνομικούς ελέγχους, ο συγχρωτισμός δεν αποφεύχθηκε, γεγονός που οδηγεί κυβέρνηση και ειδικούς στο να εξετάζουν πρόσθετα μέτρα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπό εξέταση, πρόσθετα μέτρα, λοιπόν, ρεπορτάζ του MEGA τονίζει πως αυτά είναι τρία, με τα δύο να έχουν «παίξει» αρκετές φορές και μάλιστα πρόσφατα.

  • Το πρώτο είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων ατόμων 65 ετών και άνω. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει επαναφορά του SMS και της ειδικής φόρμας μετακίνησης.
  • Το δεύτερο είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
  • Υπάρχει και ένα τρίτο, ωστόσο, που κατά καιρούς έχει ακουστεί ότι ενδέχεται να εφαρμοστεί και επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο, με το ρεπορτάζ να σημειώνει πως η κυβέρνηση το επεξεργάζεται. Είναι ο περιορισμός ή και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα. Ένα νυχτερινό lockdown εν ολίγοις.

Τα επόμενα 24ωρα κρίνονται κρίσιμα, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις κατά την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη με τους ειδικούς της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αύριο, Δευτέρα (28/9).