Τέλος το αλκοόλ: Κλείνουν τα μεσάνυχτα περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες (vid)

Gazzetta team
Τέλος το αλκοόλ: Κλείνουν τα μεσάνυχτα περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες (vid)
Όπως αναμενόταν, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες θα κλείνουν, πλέον, από αύριο (26/9) στις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, προκειμένου οι... ξενύχτηδες να μην μπορούν να συνεχίσουν τη διασκέδασή τους στις πλατείες και να μην υπάρχει συνωστισμός.

Κλείνουν από αύριο (26/9), όπως αναμενόταν, περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες, από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν από νωρίς, τονίζοντας, παράλληλα, πως από τα νέα μέτρα εξαιρούνται φαρμακεία και βενζινάδικα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, εξαρτάται από όλους. Η Πολιτεία παρακολουθεί στενά.

Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων και το μέτρο θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26/9 στις 5 το πρωί, έως τις 4 Οκτωβρίου».

Το παραπάνω μέτρο, φυσικά, απευθύνεται στους... ξενύχτηδες, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, τα οποία παρατηρούνται κυρίως από νεαρής ηλικίας άτομα, μετά τις 12 τα μεσάνυχτα (όταν και κλείνουν τα μπαρ δηλαδή), σε χώρους γύρω από περίπτερα και άλλα μαγαζιά που παρέχουν αλκοόλ.