«Θα φύγουν έστω και με τραμπουκισμό», λέει κάτοικος για τους ανήλικους πρόσφυγες στα Καμένα Βούρλα (vid)

Gazzetta team
«Θα φύγουν έστω και με τραμπουκισμό», λέει κάτοικος για τους ανήλικους πρόσφυγες στα Καμένα Βούρλα (vid)
Δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων στα Καμένα Βούρλα εναντίον της φιλοξενίας 39 ανήλικων προσφύγων, με έναν κάτοικο να δηλώνει πως «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά, αλλά θα φύγουν, θέλουν δεν θέλουν, έστω και με τραμπουκισμό».

Μερίδα κατοίκων στα Καμένα Βούρλα, προεξάρχοντος του δημάρχου, Ιωάννη Συκιώτη, συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις κινητοποιήσεις εναντίον της φιλοξενίας 39 ανήλικων προσφύγων σε ξενοδοχείο της πόλης. Ο κ. Συκιώτης, ο οποίος είπε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πως «είναι ντροπή να μην είναι εδώ σήμερα όλοι οι κάτοικοι, να μην έχουν συγκεντρωθεί 2.000 άτομα. Θα έπρεπε να κλείσουν τα καταστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες έστω για δύο ώρες».

Ζήτησε, δε, από τους διευθυντές των σχολείων να μην καταχωρήσουν τις απουσίες των μαθητών που σήμερα δεν πήγαν στο σχολείο, στο πλαίσιο της απόφασης του δήμου να μη λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες...

Και συνεχίζει: «Θα υπάρξει κλιμάκωση των αντιδράσεων μας, με συγκεκριμένες κινήσεις και δράσεις, μέχρι να τα καταφέρουμε».

Παιδιά που έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους...

Και όλα αυτά, να θυμίσουμε, για 39 ανήλικους πρόσφυγες, ασυνόδευτους, οι οποίοι, σύμφωνα με τη ΜΕΤΑδραση, «έχουν χάσει ή έχουν χωριστεί από τους γονείς τους και διέμεναν σε καταυλισμούς στα νησιά για πολλούς μήνες υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες». Στο ίδιο ξενοδοχείο αναμένονται άλλα 32 παιδιά, που θα μείνουν, όμως, στα Καμένα Βούρλα για σύντομο διάστημα, το πολύ 30 μέρες -όπως τόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάτζας- μέχρι να προωθηθούν σε χώρες της ΕΕ.

Η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, λοιπόν, καλεί την τοπική κοινωνία «να δείξει τον ανθρωπισμό και τη φιλοξενία για την οποία διακρίνεται η Ελλάδα, έτσι ώστε τα παιδιά, στο σύντομο διάστημα της παραμονής τους, να αισθανθούν ασφάλεια και αγάπη και να κρατήσουν ως τελευταία εικόνα της χώρας μας, τη θερμή φιλοξενία τους στα Καμένα Βούρλα».

«Θα φύγουν έστω και με τραμπουκισμό»

Ένας κάτοικος, πάντως, που μίλησε στο lamianow.gr, λέει πως «δεν έχουμε θέμα με τα παιδιά, αλλά πρέπει να φύγουν, θέλουν δεν θέλουν, έστω και με τραμπουκισμό ή και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, γιατί μετά θα μας φέρουν και άλλους.

Εγώ θέλω απλά τα Καμένα Βούρλα και ο τόπος μας να λειτουργεί ορθά»...

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ