Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για την Αττική: Τηλεργασία κατά 40%, όριο 20 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (vid)

Gazzetta team
Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για την Αττική: Τηλεργασία κατά 40%, όριο 20 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (vid)
​Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχουν 4.084 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και από αυτά, τα 2.100, πάνω από τα μισά δηλαδή, είναι στην Αττική, με τα 966 στο κέντρο της Αθήνας! Δείτε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός.

Τα επιπλέον, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για την Αττική, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το υπουργείο Υγείας.

Τα έκτακτα μέτρα θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου, και είναι τα εξής:

  • Ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους
  • Ανώτατο όριο 20 ατόμων σε γάμους κηδείες και βαπτίσεις
  • Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Επίσης, οι εργαζόμενοι του Δημοσίου θα προσέρχονται σε τρία κύματα, ενώ ευελιξία στην προσέλευση και αποχώρηση των εργαζόμενων συστήνεται και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, σαρωτικοί έλεγχοι θα ξεκινήσουν και θα επιβάλλονται κυρώσεις στους εργοδότες των επιχειρήσεων που δεν εφαρμόζουν τη χρήση μάσκας.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε χαρακτηριστικά πως «η Αττική είναι στο πορτοκαλί και για να μη γίνει ο συναγερμός κόκκινος λαμβάνονται τα παραπάνω μέτρα. Η Περιφέρεια βρίσκεται μεταξύ μέτριου και υψηλού κινδύνου». Είπε, δε, χαρακτηριστικά «γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας είναι οι μεγαλύτερες εστίες κρουσμάτων» και αποκάλυψε: «Υπάρχουν 4.084 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και από αυτά, τα 2.100, πάνω από τα μισά δηλαδή, είναι στην Αττική, με τα 966 στο κέντρο της Αθήνας».

Σημείωσε, εξάλλου, ότι θα υπάρξουν άνθρωποι που θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας. Παράλληλα, κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς το 29,07% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε χώρους εργασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς επέμεινε στις συστάσεις για χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς και για αποφυγή κοινωνικών επαφών και συγχρωτισμού.

Για τους άνω των 65, μάλιστα, συνέστησε περιορισμό στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις.