Μυκήνες: Εικόνες από drone δείχνουν πώς ήταν πριν την καταστροφική πυρκαγιά και πώς είναι σήμερα (vid)

Gazzetta team
Μυκήνες: Εικόνες από drone δείχνουν πώς ήταν πριν την καταστροφική πυρκαγιά και πώς είναι σήμερα (vid)
Η ομάδα Up Stories ανέβασε στο YouTube ένα βίντεο με εικόνες των Μυκηνών από drone πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 30ής Αυγούστου.

Αυτοψία από αέρος...

Η ομάδα Up Stories ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube ένα βίντεο με εικόνες των Μυκηνών από drone πριν και μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 30ής Αυγούστου.

Θυμίζουμε, τότε, υπήρξε μεγάλη ανησυχία για την Πύλη των Λεόντων και τον Θησαυρό του Ατρέα, δύο από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά μνημεία, οι ειδικοί, ωστόσο, που έφτασαν στο σημείο, μόλις η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, έσπευσαν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη. Όπως επισήμαναν οι ιθύνοντες, η συστηματική αποψίλωση του χώρου στάθηκε σωτήρια και δεν προκλήθηκαν φθορές στα αρχαία. Στην πραγματικότητα, τόνισαν, κάηκαν μόνο ξερά χόρτα, που βρίσκονταν τριγύρω. Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού, μάλιστα, Λίνα Μενδώνη, που μετέβη στις Μυκήνες, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις: «Κάηκε το πούσι, το πολύ πολύ οι επισκέπτες να βλέπουν λίγο μαύρο».

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, οι περιοχές που επλήγησαν ήταν η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών. Τα Ellinika Hoaxes, επίσης, να θυμίσουμε, είχαν γράψει τότε πως το υπουργείο παραπληροφορεί για τις Μυκήνες σε σχετική ανάρτησή του, την οποία συνόδευε από φωτογραφίες.

Οι εικόνες από ψηλά στις Μυκήνες, πάντως, όπως και να έχει, είναι στενάχωρες...