Ρόδος: Επιχειρηματίας πούλησε σε Άγγλο εξοχική κατοικία που ήταν υποθηκευμένη για να ξεχρεώσει τον... ηλεκτρολόγο!

Gazzetta team
Ρόδος: Επιχειρηματίας πούλησε σε Άγγλο εξοχική κατοικία που ήταν υποθηκευμένη για να ξεχρεώσει τον... ηλεκτρολόγο!
Ροδίτης επιχειρηματίας πούλησε σε Άγγλο εξοχική κατοικία, η οποία, όμως, ήταν υποθηκευμένη σε τράπεζα, με αποτέλεσμα την εκποίησή της και τελικά την αγορά της από... ηλεκτρολόγο, που ο επιχειρηματίας τού όφειλε χρήματα!

Τίτλους τέλους σε μια απίστευτη περίπτωση απάτης, στη Ρόδο, έβαλε χθες (9/9) το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, που έκρινε ένοχο 49χρονο επιχειρηματία, ο οποίος κατηγορείται ότι πούλησε σε Άγγλο εξοχική κατοικία, η οποία ήταν υποθηκευμένη σε τράπεζα, με αποτέλεσμα την εκποίησή της και τελικά την αγορά της από... ηλεκτρολόγο, στον οποίο ο 49χρονος όφειλε χρήματα για δουλειές που του είχε κάνει!

Το δικαστήριο, συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, έκρινε ένοχο τον 49χρονο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών. Ωστόσο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, απεφάνθη, επίσης, η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον κατηγορούμενο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος του 49χρονου αιτήθηκε να κληθούν να καταθέσουν στο δικαστήριο δύο συμβολαιογράφοι της περιοχής, αίτημα, όμως, που απορρίφθηκε, όπως επίσης και η αναγνώριση ελαφρυντικών για τον κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ακίνητο φέρεται να συμφώνησε ο 49χρονος να το αγοράσει ο Άγγλος, δίνοντας, μάλιστα, για να το «κλείσει» το deal το ποσό των 10.000 ευρώ! Όμως, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, το ακίνητο ήταν υποθηκευμένο στην τράπεζα από την οποία και είχε πάρει δάνειο ο 49χρονος. Ακολούθως, δε, η τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό το ακίνητο, το οποίο και πήρε ο ηλεκτρολόγος του 49χρονου, στον οποίο και χρωστούσε χρήματα για δουλειές που του είχε κάνει!

Η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2014, δηλαδή επτά χρόνια μετά τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή και με αυτήν ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του επιχειρηματία, ο οποίος και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...