Ρόδος: Γερμανοί τουρίστες σκηνοθέτησαν ένοπλη ληστεία για να εισπράξουν ασφάλιστρα

Gazzetta team
Ρόδος: Γερμανοί τουρίστες σκηνοθέτησαν ένοπλη ληστεία για να εισπράξουν ασφάλιστρα
Δύο Γερμανοί τουρίστες σκηνοθέτησαν πως έπεσαν θύματα ένοπλης ληστείας στη Ρόδο, για να εισπράξουν ασφάλιστρα...

Έναν πρωτότυπο, ριψοκίνδυνο και σίγουρα παράνομο τρόπο, προκειμένου να βγάλουν χρήματα, βρήκαν δύο Γερμανοί τουρίστες στη Ρόδο, ηλικίας 35 και 32 ετών.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, οι δυο τους εμφανίστηκαν στη 1 το ξημέρωμα της Τρίτης (8/9) στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κατήγγειλαν ληστεία, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα.

Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι μισή ώρα νωρίτερα και ενώ περπατούσαν επί της οδού Βύρωνος, τους πλησίασαν δύο άγνωστοι δράστες, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και με την απειλή όπλου, τους αφαίρεσαν δύο τσάντες, οι οποίες περιείχαν ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 19.420 ευρώ!

Από την έρευνα-προανάκριση, ωστόσο, προέκυψε ότι οι δύο Γερμανοί προέβησαν σε ψευδή καταγγελία, προκειμένου να αποκομίσουν χρήματα από την ταξιδιωτική τους ασφάλεια και οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν!

Αμφότεροι ομολόγησαν τις πράξεις που τους αποδίδονται και ενώπιον του δικαστηρίου, απολογούμενοι, ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι ήταν μεθυσμένοι και δεν αντελήφθησαν τις συνέπειες της πράξης τους αυτής.

Παρ' όλα αυτά, τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με 3ετή αναστολή από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου...