Κως: Η εξήγηση για την αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου ήταν τα σοκολατάκια

Gazzetta team
Κως: Η εξήγηση για την αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου ήταν τα σοκολατάκια
Ο 32χρονος Βρετανός που δεν φορούσε τη μάσκα του μέσα στο αεροπλάνο με αποτέλεσμα να γίνει έκτακτη προσγείωση στην Κω, να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη, δίνει την δική του εξήγηση.

Πριν από λίγες μέρες ένα αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κω για να συλληφθεί ένας επιβάτης που δεν φορούσε μάσκα.

Ο επιβάτης φέρεται να εξήγησε τον λόγο που το έκανε αυτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την rodiaki.gr, η αιτία ήταν τα σοκολατάκια! O επιβάτης ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι και όταν κάποιος τρώει πρέπει να φοράει τη μάσκα του και πρόσθεσε ότι εκείνος είχε φέρει μαζί του μερικά σοκολατάκια, τα οποία και κατανάλωσε.

Αυτό τουλάχιστον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 32χρονος αλλοδαπός ισχυρίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου όπου βρέθηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 17 μηνών με τριετή αναστολή ενώ του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 600 ευρώ!

Τι συνέβη

Ο 32χρονος Βρετανός δεν φορούσε τη μάσκα του μέσα στο αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευα με αποτέλεσμα να γίνει έκτακτη προσγείωση στην Κω, να συλληφθεί και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός που διαθέτει Βρετανικό διαβατήριο αλλά είναι τουρκικής καταγωγής κάθισε το περασμένο Σάββατο (5 Σεπτεμβρίου 2020) στο εδώλιο του δικαστηρίου, όπου απολογούμενος σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι και όταν κάποιος τρώει πρέπει να φοράει τη μάσκα του και πρόσθεσε ότι εκείνος είχε φέρει μαζί του μερικά σοκολατάκια, τα οποία και κατανάλωσε.

Φυσικά οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν το δικαστήριο το οποίο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 17 μηνών με τριετή αναστολή, ενώ του επέβαλε και χρηματικό πρόστιμο 300 ημερήσιων μονάδων προς δύο ευρώ, ήτοι 600 ευρώ και σε περίπτωση μη καταβολής του ποσού αυτού, θα εκτίσει 300 ημέρες φυλάκισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Κω για να συλληφθεί επιβάτης που δεν φορούσε μάσκα