«Παλεύαμε με τα κύματα για 6 ώρες»: Συγκλονίζει η περιγραφή του ναυαγοσώστη για τη διάσωση στο Μύρτο

Gazzetta team
«Παλεύαμε με τα κύματα για 6 ώρες»: Συγκλονίζει η περιγραφή του ναυαγοσώστη για τη διάσωση στο Μύρτο
Οι δύο νέοι πάλευαν με τα τεράστια κύματα για έξι ώρες στον Μύρτο της Κεφαλονιάς.

Μάχη με τα κύματα για έξι ολόκληρες ώρες έδωσε ο ναυαγοσώστης Ηλίας Παπαγεωργόπουλος, που βούτηξε στον «φουρτουνιασμένο» από τα μποφόρ Μύρτο της Κεφαλονιάς, για να σώσει έναν 25χρονο.

Ο Ηλίας περιέγραψε στο tempo24.news τις δραματικές ώρες που έζησαν στη θάλασσα με τον νεαρό κολυμβητή αλλά και τη λυτρωτική διάσωσή τους από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Είχα πάει σπίτι μου μετά τη λήξη της βάρδιάς μας, μέχρι που κατά τις 8μμ με ενημέρωσε η ομάδα ότι κινδυνεύει ένας νεαρός στον Μύρτο. Αμέσως, πήγαμε όλοι μαζί στο σημείο καταστρώνοντας το σχέδιο διάσωσης. Όμως, βλέπαμε ότι ο νεαρός παρόλο που είχε πιαστεί από τις πλευστικές συσκευές μας, άρχισε να πανικοβάλλεται και να μη μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, ήταν απαγορευτικό να μπει το σκάφος μας μέσα λόγω των 7 μποφώρ. Αμέσως, βούτηξα μέσα κι έφτασα κοντά του» περιγράφει ο ναυαγοσώστης.

«Ήξερα, ότι η ομάδα μου, θα κάνει τα πάντα για να μας σώσει. Ήμουν σίγουρος, ότι από την ακτή θα είχα τη βοήθεια που πρέπει. Είμαστε άρτια εκπαιδευμένοι και προετοιμασμένοι. Η ομάδα μου, με πολύ μεγάλη δυσκολία λόγω των κυμάτων, μας έστειλε ένα σκοινί το οποίο μας έσωσε να μη χτυπήσουμε στα βράχια. Οι πλευστικές συσκευές πλέον δεν άντεχαν τόσες ώρες και μας πήγαινε προς τα βράχια. Το σκοινί που μας πέταξαν οι διασώστες συνάδελφοι από την ακτή, λειτούργησε σαν άγκυρα. Ευτυχώς…» συγκλονίζει ο Ηλίας Παπαγεωργόπουλος.

Οι δύο νέοι πάλευαν με τα τεράστια κύματα για έξι ώρες. «Ο νεαρός δεν αισθανόταν καλά. Έπρεπε να το διαχειριστώ. Σκέφτηκα λοιπόν να του μιλάω για πολλά πράγματα. Μέχρι που η κουβέντα ήρθε για τον Ολυμπιακό. Η κατάσταση δυσκόλευε. Ο νεαρός έπαθε ναυτία. Ο θόρυβος των κυμάτων δεν μας άφηνε να ακούμε τίποτα. Μέχρι που μετά από έξι ώρες είδαμε στον ουρανό το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού» συνεχίζει.

«Θεέ μου μη μου δώσεις αυτό που δεν μπορώ να αντέξω. Αυτό σκέφτηκα κοιτώντας τον ουρανό και τότε είδα τα φώτα του ελικοπτέρου… Λύτρωση. Ευτυχώς όλα καλά για το παιδί και για μένα», λέει ο Ηλίας, απαντώντας αποστομωτικά: «Βεβαίως και θα το ξανάκανα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Γι αυτό έχουμε εκπαιδευτεί. Για να σώζουμε ανθρώπους».