Πάτρα: Ποσό «μαμούθ» η λεία των ένοπλων κουκουλοφόρων που ανατίναξαν τρία ΑΤΜ

Gazzetta team
Πάτρα: Ποσό «μαμούθ» η λεία των ένοπλων κουκουλοφόρων που ανατίναξαν τρία ΑΤΜ
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ποσό που κατάφεραν να πάρουν οι ένοπλοι κουκουλοφόροι που είχαν ακόμα και καλάσνικοφ, ξεπερνά τις 240.000 ευρώ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης με εκρηκτικά σε τρία μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, εντός σούπερ μάρκετ , στην περιοχή της Περιβόλας Πατρών, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το ποσό που κατάφεραν να πάρουν ένοπλοι κουκουλοφόροι - έφεραν καλάσνικοφ - ξεπερνά τις 240.000 ευρώ, αναφέρει το tempo24.gr.

Στις 50.000 με 55.000 ευρώ, ανέρχεται η αξία των χαρτονομίσματων που βρέθηκαν στο χώρο που είτε διασκορπίστηκαν, είτε χρωματίστηκαν από την έκρηξη, καθώς τα μηχανήματα φέρουν ειδικό μελάνι, για την αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, από τα στοιχεία που έχουν συλλέξει, οι δράστες παρέμειναν στο χώρο περίπου 8 λεπτά, ενώ εκτιμάται πως δεν ήταν μόνοι τους, αλλά υπήρχε υποστηρικτική ομάδα εκτός του καταστήματος που ενδεχομένως θα επενέβαινε στην περίπτωση που κάτι δεν θα πήγαινε καλά.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι κουκουλοφόροι επέλεξαν τα ξημερώματα του Σαββάτου για να ανατινάξουν τα τρία ΑΤΜ, καθώς εκτιμάται πως λόγω της ημέρας και του μεγάλου αριθμού πελατών που θα επισκέπτονταν το πολυκατάστημα, τα ποσά με τα οποία οι τράπεζες θα είχαν εφοδιάσει τα μηχανήματα ήταν μεγάλα.