Eνημέρωση Γώγου-Χαρδαλιά: «Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία, στόχος σε 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλα»

Gazzetta team
Eνημέρωση Γώγου-Χαρδαλιά: «Σαρωτικοί έλεγχοι στα γηροκομεία, στόχος σε 10 μέρες να έχουν ελεγχθεί όλα»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού, έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την Παρασκευή (4/9) πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στην ενημέρωση στην θέση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ήταν ο κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Γώγος: «Κλείστε τ’ αυτιά σας στην παραπληροφόρηση»

«Υπάρχει στην Ελλάδα μια αύξηση των κρουσμάτων την οποία και ξέρουμε όλοι», είπε ο κ. Γώγος και πρόσθεσε ότι ένας από τους βασικούς λόγους είναι η χαλάρωση λόγω και του καλοκαιριού. Είμαστε σε κρίσιμη κατάσταση, είπε ο κ. Γώγος ως προς την περίοδο που εμφανίζεται αυτό γιατί έρχεται η φθινοπωρινή περίοδος και εκεί πρέπει πρέπει να δώσουμε όλη μας την δύναμη».

«Πρέπει να προφυλάξουμε τα νοσοκομεία και να διαφυλάξουμε το νοσοκομειακό σύστημα, στείρο», είπε χαρακτηριστικά.

«Παίρνοντας τα μέτρα για τον κορονοϊό θα περιορίσουμε και άλλες ιογενείς λοιμώξεις όπως η γρίπη», πρόσθεσε ο κ. καθηγητής. Τόνισε ότι «πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας στην παραπληροφόρηση και να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι τα οριζόντια μέτρα είναι αναγκαία αλλά η εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν αυτή την στιγμή και η συμμόρφωση με την χρήση μάσκας είναι πολύ σημαντική.

Χαρδαλιάς: «Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι στους οίκους ευγηρίας της χώρας»

Σαρωτικούς ελέγχους σε όλους τους οίκους ευγηρίας της χώρας, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις όπως εκείνες του Ασβεστοχωρίου και του Αμαρουσίου, προανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, υπενθύμισε τις υποχρεώσεις των εργαζομένων σε τέτοια ιδρύματα, λέγοντας πως η ασφαλής συμπεριφορά των εργαζομένων σε τέτοιες μονάδες φροντίδας, προϋποθέτει:

Αναβολή μη αναγκαίων αδειών

  • Υποχρεωτικό έλεγχο 48 ώρες πριν την επάνοδο
  • Αποφυγή ταξιδιών στο εξωτερικό
  • Αποφυγή κοινωνικών δραστηριοτήτων
  • Περιορισμό πρόσβασης σε κοινόχρηστους χώρους
  • Αποφυγή επαφών με άτομο με οποιαδήποτε συμπτώματα
  • Αν έρθει σε επαφή με κρούσμα επιβάλλεται η παρακολούθηση της υγείας του