14χρονος στην Πάτρα έκλεβε πινακίδες, ζητούσε «λύτρα» και έδινε πίσω χαρτόνια

Gazzetta team
14χρονος στην Πάτρα έκλεβε πινακίδες, ζητούσε «λύτρα» και έδινε πίσω χαρτόνια
Στην Πάτρα ένας 14χρονος έκλεψε πινακίδα μηχανής, ζήτησε χρήματα για να την επιστρέψει αλλά έδωσε χαρτόνι

Με την κατηγορία της εκβίασης και της κλοπής συνελήφθη από την αστυνομία, ένας 14χρονος στην Πάτρα.

Ο νεαρός είχε κλέψει την πινακίδα κυκλοφορίας από ένα μηχανάκι και στη συνέχεια με την βοήθεια της συνεργού του, επικοινώνησαν με το θύμα και του ζητούσαν 50 ευρώ για να την επιστρέψουν.

Αφού δέχθηκε, πήγε στο σημείο, εισέπραξε τα χρήματα, ωστόσο αντί για την πινακίδα έδωσε ένα κομμάτι χαρτόνι.

Άμεσα ενεπλάκη η αστυνομία στην υπόθεση που συνέλαβε τον νεαρό και κατάφερε να ταυτοποιήσει την συνεργό του.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Ο ανήλικος στις στις 27/8/2020 το μεσημέρι, στην Πάτρα, αφαίρεσε από σταθμευμένη μοτοσυκλέτα την πινακίδα κυκλοφορίας. Στη συνέχεια η συνεργός του επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και του απαίτησε εκβιαστικά χρηματικό ποσό προκειμένου να του επιστρέψει την κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας.

Ο παθόντας παρέδωσε στον ανήλικο το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ προκειμένου να παραλάβει την πινακίδα κυκλοφορίας, ωστόσο ο δράστης του παρέδωσε μία σακούλα που περιείχε ένα χαρτόνι στο εσωτερικό της.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών διενεργήθηκαν άμεσα έρευνες με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ανήλικου δράστη και την ταυτοποίηση των στοιχείων της συνεργού του. Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για την παραμέληση της εποπτείας του».