Ελληνικά F16 περικύκλωσαν Τουρκικά: Αμφισβητούμενο video των Τούρκων (vid)

Gazzetta team
Ελληνικά F16 περικύκλωσαν Τουρκικά: Αμφισβητούμενο video των Τούρκων (vid)
Το video εξετάζεται από τις ελληνικές στρατιωτικές αρχές και αμφισβητείται, καθώς δεν υπήρχε αερομαχία στην επιστροφή από την Κύπρο.

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η Τουρκία την προκλητική της στάση, με το τελευταίο επεισόδιο να παίζεται με ένα video που διέρρευσε στην γειτονική χώρα.

Αυτό δείχνει μία αερομαχία με ελληνικά F16, τα οποία έχουν «λοκάρει» και υποστηρίζουν οτι συνέβη την ώρα που 6 αεροσκάφη του ελληνικού στρατού κατευθύνονταν στην Κύπρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε στο Mega αμφισβητείται έντονα η γνησιότητα του, καθώς δεν φαίνεται ούτε η ώρα, ούτε η περιοχή.

Θυμίζουμε οτι τις προηγούμενες μέρες, 6 ελληνικά αεροσκάφη είχαν ταξιδέψει στην Κύπρο, πετώντας πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να μην εντοπιστούν από τα ραντάρ των Τούρκων.

Στην επιστροφή τους λοιπόν, οι γείτονες θέλησαν να τους στήσουν ενέδρα παρενόχλησης, με 6 δικά τους F16, κάτι όμως που είχε προβλεφθεί.

Απογειώθηκαν λοιπόν 10 ελληνικά F-16 που αρχικά πετούσαν χαμηλά, όμως βλέποντας τα τουρκικά, χωρίστηκαν σε δύο σμήνη.

Το ένα συνέχισε χαμηλά, ενώ το άλλο ανέβηκε ψηλότερα από τα τουρκικά. Όταν λοιπόν δόθηκε το σήμα από την αίθουσα επιχειρήσεων, ανέβηκε και το δεύτερο ψηλότερα, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη της γειτονικής χώρας να βρεθούν περικυκλωμένα και να αναγκαστούν σε υποχώρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ