«Είχε γίνει στήλη άλατος»: Συγκλονίζει ο καπετάνιος του ferry που έσωσε το κοριτσάκι στο Αντίρριο (vid)

Gazzetta team
«Είχε γίνει στήλη άλατος»: Συγκλονίζει ο καπετάνιος του ferry που έσωσε το κοριτσάκι στο Αντίρριο (vid)
Το μικρό κορίτσι είχε πάει στην παραλία με την μητέρα του και για ελάχιστα δευτερόλεπτα το ρεύμα της θάλασσας την απομάκρυνε πολύ με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να την πιάσει.

«Την ώρα που προσέγγιζα στον λιμένα του Αντιρρίου, ενημερώθηκα από το λιμεναρχείο ότι ένα παιδάκι με ένα φουσκωτό παιχνίδι είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Το εντόπισα και έφυγα κατευθείαν και πήγα να κάνω την περισυλλογή», ανέφερε στο Mega ο Γρηγόρης Καρνέσης, καπετάνιος φέρι μποτ «Σαλαμινομάχος» που έσωσε το κοριτσάκι.

«Ήταν σε κατάσταση σοκ. Ήταν γαντζωμένο καλά πάνω σε αυτό το φουσκωτάκι και δεν κουνιόταν, είχε μαρμαρώσει. Όταν είδε και ζυγώναμε, στρίγκλισε», είπε χαρακτηριστικά.

Η μικρή έκανε μπάνιο με τους γονείς της σε παραλία δίπλα από το λιμάνι στο Αντίρριο, όταν ξαφνικά, άρχισε να απομακρύνεται στα βαθιά.

«Είχε γίνει ένα με τον μονόκερο»

Ο καπετάνιος του φέρι μποτ «Σαλαμινομάχος» που έσωσε το κοριτσάκι, ανέφερε ότι έκανε ό,τι έπρεπε προκειμένου να διασώσει την 4χρονη.

«Είχε γαντζωθεί στο φουσκωτό, είχε γίνει ένα με τον μονόκερο, δεν διακρινόταν καν».

Ο κ. Καρνέσης τόνισε ότι το παιδί βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, «είχε γίνει στήλη άλατος, είχε χάσει την επαφή με το περιβάλλον».

Σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν και η μητέρα του παιδιού, η οποία κλήθηκε να το παραλάβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ