Κρήτη: «Είχα πιει», λέει ο ιερέας που έριξε μπαλωθιές στον αέρα

Gazzetta team
Κρήτη: «Είχα πιει», λέει ο ιερέας που έριξε μπαλωθιές στον αέρα
Μεθυσμένος δήλωσε πως ήταν ο ιερέας που πυροβόλησε στον αέρα σε χωριό της Μεσαράς, στην Κρήτη. Αύριο (24/8) θα καθίσει στο εδώλιο.

Στην κατανάλωση αλκοόλ και στη μέθη του «έριξε» τις πράξεις του ο 47χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγα 24ωρα, καθώς πυροβόλησε στον αέρα σε περιοχή της Μεσαράς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε την περασμένη Τρίτη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε για τις 24 Αυγούστου (αύριο δηλαδή) και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος.

Ο ιερέας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νέα Κρήτη», φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος για το περιστατικό, λέγοντας πως ήταν μεθυσμένος και δεν καταλάβαινε τι έκανε.

Ο εισαγγελέας, πάντως, τού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, άσκοπους πυροβολισμούς, απειλή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο 47χρονος ιερέας μετέβη την περασμένη Κυριακή σε επιχείρηση συγχωριανού του, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Εκεί φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία.

Στην περιοχή μετέβησαν λίγο αργότερα στελέχη του ΤΑΕ Μεσαράς και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού. Η Αστυνομία συνέλαβε τον 47χρονο, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι με τον γεμιστήρα του και φυσίγγια. Εξάλλου, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας κάλυκας.