«Κάντε τεστ, θα γίνει χαμός»: Θετικοί στον κορονοϊό έξι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, σε καραντίνα άλλοι 80!

Gazzetta team
«Κάντε τεστ, θα γίνει χαμός»: Θετικοί στον κορονοϊό έξι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, σε καραντίνα άλλοι 80!
Έξι -τουλάχιστον- αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, με δεκάδες συναδέλφους τους να μπαίνουν σε καραντίνα! Έκκληση στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να γίνουν τεστ για κορονοϊό σε όσους γύρισαν στα καθήκοντά τους μετά την καλοκαιρινή τους άδεια.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη, καθώς έξι αστυνομικοί της πόλης έχουν εντοπιστεί θετικοί στον κορονοϊό και περίπου 80 άτομα έχουν τεθεί σε καραντίνα, μόνο και μόνο διότι υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα με τους ασθενείς -και χωρίς να κάνουν το τεστ!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης, απευθύνει έκκληση στους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας να προχωρήσουν στη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους συναδέλφους του που γύρισαν στα καθήκοντά τους μετά την καλοκαιρινή τους άδεια.

«Πιστεύαμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας θα λάμβαναν το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά, δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν είδαμε να γίνεται, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε ποιοι νοσούν και ποιοι όχι. Γύρισαν πολλοί συνάδελφοι από την άδεια και κάποιοι απασχολούνται σε υπηρεσίες με πάρα πολλά άτομα. Αν υπάρχουν ανάμεσά τους ασυμπτωματικοί, καταλαβαίνετε ότι θα γίνει χαμός. Ο ιός θα διασπαρεί πάρα πολύ. Όλοι μας ερχόμαστε σε καθημερινή και συχνή επαφή με τους πολίτες, ενώ έχουμε και τις οικογένειές μας, που πρέπει να τις προστατεύσουμε», τόνισε στο ethnos.gr ο κ. Τσαϊρίδης.

Την ίδια στιγμή, η διενέργεια των τεστ για τον κορονοϊό είναι πολύ σημαντική και για να μην προκύψουν προβλήματα στην αστυνόμευση της Θεσσαλονίκης. Όπως υποστηρίζει, σε διαφορετική περίπτωση αυτό είναι δεδομένο ότι θα προκύψει, αφού συνάδελφοί του βγαίνουν σε καραντίνα χωρίς να γνωρίζουν αν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον κορονοϊό. Σήμερα στον νομό Θεσσαλονίκης υπηρετούν περίπου 5.500 αστυνομικοί.

«Είναι πάνω από 70-80 τα άτομα που τέθηκαν ήδη σε καραντίνα, χωρίς να τους έχουν γίνει τα τεστ, μόνο και μόνο επειδή, για παράδειγμα, υπηρετούσαν στην ίδια διμοιρία με κάποιον που εντοπίστηκε θετικός. Το αποτέλεσμα είναι ήδη κάποιες υπηρεσίες να υπολειτουργούν. Αν συνεχιστεί αυτό, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο να γίνεται σωστά η αστυνόμευση. Η αστυνομία δεν είναι μία ΔΟΥ, η οποία μπορεί να κλείσει για λίγες μέρες χωρίς να υπάρξουν προβλήματα», τονίζει ο πρόεδρος των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...