Το 'στρωσε στην Καστοριά: Χαλάζι σε μέγεθος αυγού κατέστρεψε αυτοκίνητα, καλλιέργειες, ακόμα και θερμοσίφωνες (pics & vid)

Gazzetta team
Το 'στρωσε στην Καστοριά: Χαλάζι σε μέγεθος αυγού κατέστρεψε αυτοκίνητα, καλλιέργειες, ακόμα και θερμοσίφωνες (pics & vid)
Σφοδρή χαλαζόπτωση και ζημιές σε αυτοκίνητα, καλλιέργειες, ακόμα και θερμοσίφωνες στην Καστοριά!

Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (15/8), γύρω στις 5, σε περιοχές της Καστοριάς, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα, σπίτια και καλλιέργειες.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και τα βίντεο του sentra.com.gr από την περιοχή, το χαλάζι σε ορισμένες περιπτώσεις είχε μέγεθος... αυγού!

Το μπουρίνι προκάλεσε ζημιές ακόμα και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, οι οποίοι είτε ράγισαν είτε έσπασαν τα πάνελ.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχει εκδώσει η ΕΜΥ, προβλέπεται πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από αργά το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στη βόρεια Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Συγκεκριμένα, τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, κυρίως την Κεντρική και την Ανατολική, από αργά το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οπότε ΚΑΙ θα επεκταθούν πρόσκαιρα και στη Θράκη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Από τις απογευματινές και μέχρι τις βραδινές ώρες της Κυριακής θα εκδηλωθούν εκ νέου έντονα φαινόμενα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.