Κακαβιά: Χάος με τον ΕΟΔΥ και ουρά 17 χιλιομέτρων! (pics & vid)

Gazzetta team
Κακαβιά: Χάος με τον ΕΟΔΥ και ουρά 17 χιλιομέτρων! (pics & vid)
Χαοτική είναι η εικόνα στην Κακαβιά, με ουρές χιλιομέτρων, που φτάνουν έως και τα 17 χιλιόμετρα και ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποχώρησε από τον χώρο του Τελωνείου, επικαλούμενο προβλήματα στο σύστημα!

Τραγική είναι η εικόνα στην Κακαβιά, με ουρές χιλιομέτρων, που φτάνουν έως και τα 17 χιλιόμετρα, καθώς τα νέα μέτρα για υποχρεωτική καραντίνα αναγκάζουν πολλούς, κυρίως Βορειοηπειρώτες και Αλβανούς, να διακόψουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν άρον άρον στην Ελλάδα.

Η κατάσταση, ωστόσο, ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο των συνόρων, είναι πραγματικά λυπηρή, σε μια τόσο κρίσιμη φάση, μάλιστα, της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κίνηση υπάρχει και από τις δύο πλευρές, καθώς από την Κυριακή θα περνούν έως 750 άτομα ημερησίως στο ελληνικό έδαφος, τα οποία υποχρεώνονται σε επταήμερη κατ' οίκον καραντίνα.

Νωρίς το μεσημέρι, ωστόσο, σήμερα (14/8), και ενώ στο τελωνείο γινόταν ο κακός χαμός, με εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν για να περάσουν, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποχώρησε, επικαλούμενο προβλήματα στο σύστημα! Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ουδείς γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αποχώρησε το κλιμάκιο, αν και στα σύνορα φημολογείται έντονα ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των αντιδραστηρίων και η οδηγία που υπάρχει είναι να γίνεται συγκεκριμένος αριθμός δειγματοληψιών, όχι πάνω από χίλιες ημερησίως.

Απουσία ΕΟΔΥ, λοιπόν, οι διελεύσεις σταμάτησαν για πάνω από μία ώρα, με αποτέλεσμα να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο οι ουρές στο αλβανικό έδαφος, όπου, πλέον, συνωστίζονται χιλιάδες οχήματα και χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Κάποιοι, δε, περίμεναν πάνω από 10 ώρες για να καταφέρουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος!

Το epiruspost.gr τονίζει πως μέσα σε αυτό το χάος ζητήθηκε η ενίσχυση με δεύτερη μονάδα στα σύνορα, ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση, κάτι τέτοιο, όμως, προς το παρόν αποκλείστηκε.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, κάνει λόγο για δραματική κατάσταση στη γείτονα χώρα, ενώ ανέφερε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της, η πανδημία θερίζει.

Την ίδια στιγμή, στη Αλβανία δρα κύκλωμα χορήγησης αρνητικών αποτελεσμάτων μοριακών ελέγχων, τα οποία από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Αυγούστου θα είναι απαραίτητα για την είσοδο στην Ελλάδα από τα χερσαία σύνορα...