Κορονοϊός: «Μοντέλο Πόρου» σε Πάρο και Αντίπαρο, πού θα μπει όριο 50 ατόμων σε εκδηλώσεις

Gazzetta team
Κορονοϊός: «Μοντέλο Πόρου» σε Πάρο και Αντίπαρο, πού θα μπει όριο 50 ατόμων σε εκδηλώσεις
Νέα μέτρα για τον κορονοϊό θα ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση.

Εφαρμογή του μοντέλου που εφαρμόστηκε στο Πάρο, αναμένεται να ισχύσει και σε Πάρο και Αντίπαρο έως τις 24 Αυγούστου, λόγω... συνωστισμού, με τη διαφορά ότι η εστίαση θα κλείνει τα μεσάνυχτα αντί για τις 23:00.

Ανάμεσα στα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, είναι επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα εστιατόρια, θέατρα, σινεμά, έως 31 Αυγούστου, σε όσες περιοχές κρίνονται επιδημιολογικά επιβαρυμένες.

Ταυτόχρονα, με βάση τις ίδιες πληροφορίες, θα ισχύσει η απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και για Σπέτσες και Ύδρα, έως 31 Αυγούστου.

Τα lockdown στον Πόρο, αναμένεται να παραταθεί ως τις 24 Αυγούστου, από 17 που ήταν έως τώρα.

Έλεγχοι για όσους επιστρέφουν απο διακοπές

Οι εργοστασιακοί έλεγχοι για όσους εργάζονται στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αυτούς που εργάζονται σε χώρους υψηλού συγχρωτισμού (πχ εντός στρατοπέδων, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών) και γυρίζουν από άδεια, αναμένεται να γίνουν υποχρεωτικοί με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων.

Για τα μέτρα προϊδέασε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μίλησε για αυστηρή σύσταση χρήσης μάσκας μετά την επιστροφή από διακοπές.

Πηγή: Reader.gr