Σύψας: «Όριο ατόμων σε παρέες σε ανοιχτούς χώρους, τηρήστε τα μέτρα γιατί θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων» (vid)

Gazzetta team
Σύψας: «Όριο ατόμων σε παρέες σε ανοιχτούς χώρους, τηρήστε τα μέτρα γιατί θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων» (vid)
Δραματική έκκληση στους πολίτες από τον Νίκο Σύψα να τηρήσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ορίου σε παρέες σε ανοιχτούς χώρους!

Η νέα δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα -με την Ελλάδα, θυμίζουμε, να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ σήμερα με τα 262 κρούσματα- έφερε και μια δραματική έκκληση από τον Νίκο Σύψα, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα, ειδάλλως θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο 2ο κύμα, για να μην πω ότι είμαστε με το ένα πόδι στο 2ο κύμα και το μόνο που είναι σχετικά παρήγορο είναι πως ο αριθμός των διασωληνώσεων είναι σχετικά χαμηλός, αλλά αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα με τέτοιους αλματώδεις ρυθμούς θα αυξηθούν και οι διασωληνώσεις».

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας πρόσθεσε πως «έχουμε πολλαπλές αρνητικές εξελίξεις που δεν προοιωνίζουν κανένα καλό μέλλον. Έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα, έχουμε σχεδόν διπλασιασμό των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουμε χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας των ατόμων που προσβάλλονται πλέον από τον κορονοϊό (σ.σ. στα 36), επίσης έχουμε προσβολή σε γηροκομεία».

Αναφορικά με την περίπτωση της 27χρονης διασωληνωμένης ειδικευόμενης γιατρού στη Λάρισα, δήλωσε πως αυτό το τραγικό γεγονός δείχνει πως κανένας δεν είναι αλώβητος από τον ιό, ακόμη και οι νέοι άνθρωποι, ενώ ευχήθηκε η νέα γιατρός να γίνει καλά και να γυρίσει στους ανθρώπους που την αγαπάνε.

Επιπλέον, ο κ. Σύψας ανέφερε πως νέα μέτρα θα συζητηθούν από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο ή μεθαύριο και αυτά θα περιλαμβάνουν κυρίως τον περιορισμό των ανθρώπων που μπορεί να είναι μαζί σε έναν ανοιχτό χώρο. Δηλαδή ένα ανώτατο όριο π.χ. για μια παρέα.