Επεισόδιο στη Ρόδο με τουρκική θαλαμηγό: Επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, έπεσαν προειδοποιητικές βολές

Gazzetta team
Επεισόδιο στη Ρόδο με τουρκική θαλαμηγό: Επιχείρησε να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού, έπεσαν προειδοποιητικές βολές
Ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους αγνόησε επιδεικτικά τα σήματα του Λιμενικού για έλεγχο και ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς.

Νέο επεισόδιο, το οποίο φαίνεται πως σχετίζεται με παράνομη μεταφορά αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα, σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο.

Τουρκική θαλαμηγός, που πλησίαζε χωρίς φώτα τα ελληνικά χωρικά ύδατα στη Ρόδο, έγινε αντιληπτή από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που περιπολούσε στην περιοχή.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους αγνόησε επιδεικτικά τα σήματα για έλεγχο και ξεκίνησε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να εμβολίσει το ελληνικό περιπολικό! Ακολούθησαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλές σημείο και η τουρκική θαλαμηγός επέστρεψε στα τουρκικά ύδατα, συνοδευόμενη, μάλιστα, από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα, σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια περιπολίας του, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον δυτικών ακτών ν. Ρόδου, θαλαμηγό σκάφος λευκού χρώματος να κινείται ύποπτα πλησίον των ακτών χωρίς αναμμένους φανούς ναυσιπλοΐας.

Μετά από συνεχή χρήση ηχητικών/φωτιστικών σημάτων από το πλήρωμα του σκάφους προς τη θαλαμηγό προκειμένου αυτή να σταματήσει προς έλεγχο, ο Κυβερνήτης της δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς και επιχειρώντας να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθησαν βολές σε ασφαλείς τομείς, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, προκειμένου το ανωτέρω σκάφος να ακινητοποιηθεί προς έλεγχο. Μετά από καταδίωξη, η θαλαμηγός κινήθηκε προς τις τουρκικές ακτές και εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα συνοδευόμενη από δύο τουρκικές ακταιωρούς, οι οποίες είχαν καταφθάσει στην περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...