Η κακοκαιρία «Θάλεια» έπνιξε την Εύβοια: Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την περιοχή (pics)

Gazzetta team
Η κακοκαιρία «Θάλεια» έπνιξε την Εύβοια: Συγκλονιστικά στιγμιότυπα από την περιοχή (pics)
Πέντε νεκροί, δυο αγνοούμενοι και κατεστραμμένες περιουσίες, είναι ο τραγικός απολογισμός από την επέλαση της φονικής κακοκαιρίας «Θάλεια» στην Εύβοια.

H επέλαση της κακοκαιρίας «Θάλεια» από την Εύβοια είχε ως τραγικό απολογισμό 5 νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, ενώ όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, δυο άνθρωποι αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά τα περισσότερα σπίτια έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο.

Οι εκκλήσεις από τους εγκλωβισμένους ήταν πολλές, ενώ οι διασώστες προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τους κατοίκους ακόμα και με μπουλντόζες.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή του απεγκλωβισμού ενός μωρού, όπου ο διασώστης το φίλησε πριν το παραδώσει στην οικογένεια του.

Η Εύβοια μετράει «πληγές» μετά την φονική κακοκαιρία και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ