«Εφάρμοσαν νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι»: Δήμαρχος Πόρου κατά αστυνομίας για τα κρούσματα στο νησί (vid)

Gazzetta team
«Εφάρμοσαν νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι»: Δήμαρχος Πόρου κατά αστυνομίας για τα κρούσματα στο νησί (vid)
Ο δήμαρχος Πόρου καταγγέλλει, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η αστυνομία δεν έκανε κανέναν έλεγχο για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στο νησί!

Αίσθηση προκαλούν όσα κατήγγειλε ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, που έκανε λόγο για απραξία της αστυνομίας στο νησί και ανοχή της στις παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, παρά τις επίμονες, όπως τονίζει, προειδοποιήσεις και πιέσεις του.

Θυμίζουμε, ο Πόρος είναι το πρώτο μέρος στην Ελλάδα (και ελπίζουμε τελευταίο), όπου εφαρμόστηκαν από το πρωί στις 6 τα νέα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. Στο νησί του Αργοσαρωνικού έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 30 θετικά κρούσματα και αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ άλλων 130 ανθρώπων. Την ίδια στιγμή, οι τουρίστες φεύγουν άρον άρον...

Ο κ. Δημητριάδης, λοιπόν, το πρωί της Παρασκευής... άστραψε και βρόντηξε!

Κατήγγειλε ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί.

Σημείωσε, δε, ότι είχε κάνει γραπτή καταγγελία προς τους αρμόδιους εδώ και πάνω από έναν μήνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί, προσθέτοντας ότι «όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι. Απλώς έλεγε ότι βρήκε πέντε, είκοσι καρέκλες παραπάνω και τίποτε άλλο».

«Όταν δεν υπάρχει καταγραφή της παράβασης, τότε οι παραβάτες δεν συμμορφώνονται», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...