Νέα μέτρα: Τέλος οι λιτανείες στις εκκλησίες, απαγόρευση μέχρι 31/8 για όρθιους σε μπαρ

Gazzetta team
Νέα μέτρα: Τέλος οι λιτανείες στις εκκλησίες, απαγόρευση μέχρι 31/8 για όρθιους σε μπαρ
Νέα έκτακτα μέτρα στην προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του κοροναϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Νέα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης του κορoνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας -και ενώ πριν από λίγο έγινε γνωστό πως είναι πιθανό το σενάριο να μπει η Θεσσαλονίκη σε καραντίνα μετά τον Δεκαπενταύγουστο αν συνεχιστεί η αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού!

Με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά και μετά από εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε καταρχήν ότι οι επισκέπτες από τη Μάλτα, από την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020 και ώρα 00:01, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Επίσης, μετά και από σχετική σύσταση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, αναστέλλονται όλες οι λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις.

Τέλος, αναφορικά με το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κλπ, με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα, επεκτείνεται έως 31-08-2020.