Μητέρα στην Ρόδο πήγε στα δικαστήρια την κόρη της λόγω... αχαριστίας

Gazzetta team
Μητέρα στην Ρόδο πήγε στα δικαστήρια την κόρη της λόγω... αχαριστίας
Αγωγή κατά της κόρης της για... αχαριστία κατέθεσε μία Ροδίτισσα.

Αγωγή για ανάκληση γονικής παροχής κατά της κόρης της, λόγω αχαριστίας, έκανε μία Ροδίτισσα. Με βάση αυτή, η ενάγουσα υποστηρίζει ότι το 1996 μεταβίβασε με γονική παροχή στην ανήλικη τότε θυγατέρα της, την ψιλή κυριότητα μίας οικοδομής από τις 4 οριζόντιες ιδιοκτησίες της.

Η κόρη της ήταν τότε 11 ετών και λόγω των συνθηκών διαβίωσης που της προσέφερε η ενάγουσα και ο σύζυγός της, η γονική αυτή παροχή είχε την έννοια της δωρεάς. Μετά την ενηλικίωση του παιδιού οι σχέσεις της με την οικογένεια άρχισαν να διαταράσσονται και έκτοτε βρίσκονται σε μόνιμη κόντρα.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι η κόρη της έχει επιδείξει αχαριστία και ανάρμοστη συμπεριφορά προκαλώντας επεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων απειλεί και εξυβρίζει, εκστομίζοντας αισχρές και χυδαίες φράσεις, με αποτέλεσμα να εκτίθενται στη μικρή κοινωνία της Ρόδου.

Το πρόβλημα και η αχαριστία προέκυψε όταν θέλησε να πωλήσει σε τρίτα πρόσωπα την ψιλή κυριότητα της ημιτελούς οικοδομής, της οποίας είχε μόνο την ψιλή κυριότητα. Μεταβίβασε με το συμβόλαιο γονικής παροχής, έναντι του ευτελούς ποσού των 10.000 ευρώ.

Σε πρόταση των γονέων να μην το αγοράσει κάποιος ξένος, είτε να το αγόραζε η αδελφή της είτε οι γονείς της, αξίωνε το ποσό των 280.000 ευρώ.

Επιπλέον, όπως περιγράφεται στην αγωγή, η εναγόμενη παραβίασε την κλειδαριά της οικίας της οποίας την επικαρπία έχει η μητέρα της και η ενάγουσα και αποπειράθηκε να αλλάξει κλειδαριές, ενέργεια όμως που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει καθώς η αδελφή της και ο σύζυγός της κάλεσαν την αστυνομία και λίγο πριν καταφθάσουν στο σημείο οι αστυνομικοί, εγκατέλειψε την προσπάθειά της.

Η συνέχεια ήταν να ακολουθήσει ανταλλαγή εξωδίκων και από τις δύο πλευρές με την εναγόμενη να επιδεικνύει μέγιστη αχαριστία με ειρωνικές αναφορές προς την οικογένειά της. Μετά από αυτά, η ενάγουσα ζητά με την αγωγή της να ανατραπεί η συμβολαιογραφική πράξη γονικής παροχής της ψιλής κυριότητας της οικοδομής που μεταβίβασε στην κόρη της.