Η αύξηση των κρουσμάτων κάνει πιθανή την επιστροφή Τσιόδρα

Gazzetta team
Η αύξηση των κρουσμάτων κάνει πιθανή την επιστροφή Τσιόδρα
Μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων, αυξήθηκαν και οι πιθανότητες επιστροφής του Σωτήρη Τσιόδρα στο προσκήνιο.
«Καυτός» εξελίχθηκε ο Ιούλιος όχι μόνον από άποψη θερμοκρασιών, αλλά και από άποψη επιδημιολογικής κατάστασης, με το φόβο περαιτέρω επιδείνωσης το μήνα που διανύουμε, λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης, κάτι που άλλωστε πολλοί περίμεναν.

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, έφερε περιοριστικά μέτρα, καθώς τα 110 νέα κρούσματα το Σάββατο αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει προκύψει μετά την άρση του lockdown το Μάιο.

Εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, στην ουσία θα έχουμε να κάνουμε με ένα δεύτερο επιδημικό κύμα και μάλιστα αρκετά νωρίτερα απ ότι το περίμεναν αρκετοί, εκτιμώντας ότι αν αυτό προκύψει, θα γίνει μετά το καλοκαίρι, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες θεωρητικά δεν ευνοούσαν την εξάπλωση του ιού, κάτι που πρακτικά δεν αποδείχθηκε.

Με την υφιστάμενη λοιπόν κατάσταση, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επαναφέρει το επόμενο διάστημα τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.

Σήμερα μάλιστα θα γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για την αποτίμηση της κατάστασης και την ενδεχόμενη επιβολή πρόσθετων μέτρων αν αυτό κριθεί σκόπιμο.