«Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου»: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία για 74χρονη που φορούσε μάσκα

Gazzetta team
«Δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου»: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία για 74χρονη που φορούσε μάσκα
Θλιβερό και εξοργιστικό ταυτόχρονα περιστατικό στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, με τον ιερέα να διακόπτει τη λειτουργία για να πει σε 74χρονη που φορούσε μάσκα (η μοναδική ανάμεσα στους πιστούς) «δεν θέλω καρναβάλια στην εκκλησία μου»!

Πρωτοφανές περιστατικό (σημεία των καιρών...) στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας το πρωί της Κυριακής (26/7).

Όπως αποκαλύπτει το kozanimedia.gr, ο ιερομόναχος Ιγνάτιος διέκοψε τη λειτουργία και είπε σε 74χρονη γυναίκα, που φορούσε μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό, (η μοναδική εντός του γεμάτου ιερού ναού), «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου»!

Εκείνη, ωστόσο, αντέδρασε και αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου(!), ενώ εντύπωση προκαλεί η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς δεν μίλησε κανένας...

Στο ίδιο ρεπορτάζ τονίζεται πως η συγκεκριμένη μονή έχει εδώ και χρόνια «αποσχιστεί» από τη Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, με τους εκεί μοναχούς να χαρακτηρίζονται ως «φανατικοί αντιπατριαρχικοί».

«Μόνο ντροπή και θλίψη. Μεσαίωνας»

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κόρη της 74χρονης γράφει: «Σε αυτόν λοιπόν τον ''ιερέα'' που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας.

Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν... Μόνο ντροπή και θλίψη… Μεσαίωνας».