«Παραχαλαρώσαμε»: Συναγερμός στον «Ευαγγελισμό», θετικές δύο εργαζόμενες, κρούει τον κώδωνα η ΠΟΕΔΗΝ

Gazzetta team
«Παραχαλαρώσαμε»: Συναγερμός στον «Ευαγγελισμό», θετικές δύο εργαζόμενες, κρούει τον κώδωνα η ΠΟΕΔΗΝ
Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, όπως αναφέρουν τα μέλη της, «υπάρχει υπερβολική χαλάρωση στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό». 15 είναι τα «εισαγόμενα» κρούσματα σήμερα (23/7), 11 στην Αττική.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», καθώς δύο εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας βρέθηκαν θετικές στον κορονοϊό!

Σε ακόμη δύο νοσοκομεία, δε, σε Χαλκίδα και Θήβα, έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον απομόνωση υγειονομικοί υπάλληλοι, καθώς ήρθαν σε επαφή με θετικά κρούσματα, σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς, όπως αναφέρουν τα μέλη της, «υπάρχει υπερβολική χαλάρωση στα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό».

Σχετικά με τα κρούσματα στον «Ευαγγελισμό», ο κ. Γιαννάκος λέει: «Δύο συνάδελφοι καθαρίστριες θετικές στο κορονοϊό. Δουλεύουν με σύμβαση και ήρθε η μία από ταξίδι στη Ρουμανία και η δεύτερη φιλοξενεί σπίτι της συγγενικό πρόσωπο που ήρθε από Αλβανία. Δούλευαν στο νοσοκομείο χωρίς ιδιαίτερες προφυλάξεις έως ότου διαγνωσθούν».

Και συνεχίζει: «Πάνω από 200 συνάδελφοι και ασθενείς ήρθαν έμμεσα ή άμεσα σε επαφή. Γίνονται τεστ στις επαφές τους, ευτυχώς μέχρι τώρα είναι όλα αρνητικά. Φαίνεται ότι είναι θετικός ο σύζυγός της μιας, που είναι και αυτός εργαζόμενος στην καθαριότητα».

«Είχε μνημόσυνο και ασπάστηκε τη μισή Θήβα»

Στη συνέχεια, εξάλλου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει: «Σήμερα επισκέφθηκα το Νοσοκομείο της Θήβας. Στην περιοχή υπάρχει συναγερμός, διότι την Κυριακή το βράδυ επισκέφθηκε το νοσοκομείο άνδρας με πυρετό. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο, του πήραν δείγμα και βγήκε θετικός στο κορονοϊό. Το πρωί ο άνδρας είχε μνημόσυνο και ασπάστηκε τη μισή Θήβα.

Την ίδια ώρα έκλεισε η τράπεζα που δούλευε στη Χαλκίδα. Ας σημειωθεί ότι η γυναίκα του δουλεύει στον Δήμο. Ιχνηλατούνται οι επαφές και μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιος́ θετικός.

Το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας εγκαινιάσθηκε με αγωνία για ασθενείς και εργαζόμενους. Νοσηλεύτηκε περιστατικό στην παθολογική κλινική ως γενικό περιστατικό για δύο ημέρες μαζί με άλλους ασθενείς που εισήλθαν το Σ́άββατο (18/7).

«Παραχαλαρώσαμε»

Τη Δευτέρα διαπιστώθηκε ότι πάσχει από κορονοϊό, αφού είχε κάνει βόλτες και εξετάσεις σε όλο το νοσοκομείο. Πλην των συναδέλφων του αξονικού κανείς άλλος δεν βγήκε σε καραντίνα. Η παθολογική κλινική δεν έκλεισε για απολύμανση και κανείς από το προσωπικό δεν βγήκε σε καραντίνα.

Παραχαλαρώσαμε. Τα νοσοκομεία δεν έχουν γάντια. Αυξήθηκαν τα ύποπτα κρούσματα και θετικά στα νοσοκομεία. Νοσηλεύονται ευτυχώς λίγοι λόγω ήπιας συμπτωματολογίας».

Ο χάρτης των κρουσμάτων σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουλίου

Σε 33 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:

- δέκα (10) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- έντεκα (11) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας,
- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης