Ακόμη και στα σκουπίδια φαίνεται η πτώση του τουρισμού

Gazzetta team
Ακόμη και στα σκουπίδια φαίνεται η πτώση του τουρισμού
Ενδεικτικό της κατακόρυφης πτώσης του τουρισμού στη χώρα, το γεγονός ότι στον Δήμο Κασσάνδρας πέρυσι τέτοια εποχή μάζευαν καθημερινά 300 τόνους σκουπιδιών και φέτος μόλις 80.

Στη Βόρεια Ελλάδα φαίνεται πως η πτώση του τουρισμού κινείται σε επίπεδα πολύ χειρότερα ακόμη και από τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, που έκαναν πριν το καλοκαίρι επιχειρηματίες και τοπικοί άρχοντες. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Δήμος Κασσάνδρας, στο φημισμένο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, όπου η μείωση αγγίζει το 80%.

Και αυτό, μάλιστα, φαίνεται ακόμη και στα... σκουπίδια!

Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους», οι παραλίες δεν γεμίζουν ούτε τα Σαββατοκύριακα.

Λέει χαρακτηριστικά: «Ενδεικτικό της κατάστασης ότι πέρυσι, τέτοια εποχή, σε μία ημέρα μαζεύαμε 300 τόνους σκουπιδιών, ενώ σήμερα φτάνουν τους 80 τόνους. Έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής πιο κάτω και από το πιο άσχημο σενάριο, που είχαμε στο μυαλό μας, δηλαδή να είμαστε στο μείον 65% με 70%. Τώρα η πτώση είναι γύρω στο 80%. Κάποια τουριστικά καταλύματα άνοιξαν και έκλεισαν. Οι παραλίες δεν γεμίζουν ούτε τα Σαββατοκύριακα».

Για την επόμενη χρονιά, πάντως, η κα. Χαλκιά είναι πιο αισιόδοξη: «Το καλοκαίρι του 2021 θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Από τις πληροφορίες που έχω σε όλα τα επίπεδα θα είμαστε πολύ καλύτερα. Να είμαστε γεροί. Είναι ένας κακός χρόνος, θα φύγει. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο».