Τέλος το σβήσιμο κλήσεων: Η αλλαγή που κόβει την... όρεξη στους παραβάτες

Gazzetta team
Τέλος το σβήσιμο κλήσεων: Η αλλαγή που κόβει την... όρεξη στους παραβάτες
Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης θα βάλει τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων.

Πολλές και μεγάλες αλλαγές ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης στην χθεσινή εκδήλωση στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Μία από αυτές, μπορεί να πέρασε στα ψιλά, αλλά αναμένεται να βάλει τέλος σε μία κακή συνήθεια των Ελλήνων, τόσο από την πλευρά των παραβατών, όσο και από την πλευρά των υπεύθυνων της αστυνομίας.

Μιλάμε φυσικά για το σβήσιμο των κλήσεων, το οποίο αποτελεί μία ανοιχτή... πληγή για τον τομέα αυτό, εδώ και πολλά χρόνια. Βλέπετε, όποιος «έτρωγε» μία κλήση, αμέσως άρχισε να ψάχνει φίλους και γνωστούς, προκειμένου να του την σβήσουν.

Κάτι που εν τέλει γινόταν σε μεγάλο βαθμό, αν υπήρχαν τα κατάλληλα... μέσα και ουσιαστικά κακομάθαινε τους οδηγούς.

Πλέον όμως κάτι τέτοιο, σε θεωρητικό βαθμό τουλάχιστον, δεν θα είναι δυνατό. Και αυτό γιατί η βεβαίωση και η καταχώρηση των παραβάσεων θα γίνεται με ηλεκτρονικά μέσα, όπως και η ενημέρωση του οδηγού, ειδικά αν δεν είναι παρών.

Βέβαια, το μεγάλο ερωτηματικό που γεννάται εδώ και αφήνει ανοιχτό ένα μικρό... παραθυράκι, αφορά τις ενστάσεις.