Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της παιδικής κατασκήνωσης για τη 15χρονη με κορoνοϊό

Gazzetta team
Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της παιδικής κατασκήνωσης για τη 15χρονη με κορoνοϊό
Πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι, που πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και τέσσερις μέρες αργότερα εκδήλωσε «δέκατα» πυρετού. Τι αναφέρει η ανακοίνωση.

Συναγερμός σήμανε χθες (11/7) σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής, καθώς ανήλικη διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό.

Πρόκειται για ένα 15χρονο κορίτσι, που πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και τέσσερις μέρες αργότερα εκδήλωσε «δέκατα» πυρετού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκήνωσης, αμέσως επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και βάσει των συστάσεών του, «απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κατασκήνωσης: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα Covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας.

Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση, ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας. Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι».