Με το ηχόμετρο στο χέρι η Αστυνομία: Το 50% των ελέγχων έδειξε ντεσιμπέλ εκτός ορίου

Gazzetta team
Με το ηχόμετρο στο χέρι η Αστυνομία: Το 50% των ελέγχων έδειξε ντεσιμπέλ εκτός ορίου
Μετά το μπαράζ εφόδων και αστυνομικών επιχειρήσεων που είχαμε τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό, σειρά είχαν οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ αναφορικά με την ηχορύπανση και τα αυξημένα ντεσιμπέλ.

Χθες λοιπόν η τοπική ΕΛΑΣ αφού μάζεψε τις καταγγελίες που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα από αναφορές των πολιτών στο 100, βγήκε σεργιάνι στο κέντρο του Ηρακλείου και με τα ηχόμετρα στο χέρι, διαπίστωσαν πια μαγαζιά και επιχείρησης διασκέδασης υπερέβαιναν το όριο των 80 ντεσιμπέλ!

Η επιχείρηση, όπως αναφέρει το Cretalive κρίνεται άκρως αποδοτική καθώς σε περίπου 10 ελέγχους καταστημάτων διαπιστώθηκε πως σχεδόν τα μισά είχαν τον ήχο πάνω από το όριο, υποβάλλοντας στους υπεύθυνους τις σχετικές μηνύσεις.

Σε πρώτη φάση δεν προβλέπεται πρόστιμο ή σφράγισμα των καταστημάτων, αλλά οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχιστούν και τότε το επαναλαμβανόμενο αδίκημα, θα φέρει και τη σχετική διαδικασία, πλην εκείνης του δικαστηρίου.

Μάλιστα όπως διαβεβαιώνουν από την ΕΛΑΣ στο στόχαστρο το επόμενο διάστημα θα βρεθούν για ηχορύπανση και επιχειρήσεις της Χερσονήσου που ετοιμάζονται από την ερχόμενη βδομάδα να ανοίξουν και θα πρέπει να λειτουργήσουν στα νόμιμα πλαίσια.