Στο Μέτσοβο έκαναν τη διαφορά: Απαγόρευσαν μόνοι τους τα πανηγύρια

Gazzetta team
Στο Μέτσοβο έκαναν τη διαφορά: Απαγόρευσαν μόνοι τους τα πανηγύρια
Το Μέτσοβο έδειξε το δρόμο και παρέδωσε δωρεάν μαθήματα αυτοσυγκράτησης, καθώς κατάργησε από μόνο του χωρίς καμιά παραίνεση τα πανηγύρια, μπροστά στον κίνδυνο του κορονοϊού.

Στη ζωή απ ότι φαίνεται, κάποιοι λειτουργούν στη βάση του... ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, ενώ άλλοι πάλι εγκρατείς, ενεργούν με γνώμονα το... προσέχουμε για να έχουμε.

Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκει και το Μέτσοβο, όπου μπροστά στις ανησυχητικές διαστάσεις που παίρνει πάλι η πανδημία με εικόνες συνωστισμού σε διάφορες περιοχές της χώρας, αποφάσισε την... αυτοκατάργηση των πανηγυριών.

Η επιστημονική κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, με πολλούς εξ αυτών να κάνουν λόγο για καθολική απαγόρευση των πανηγυριών. Στην Ήπειρο λοιπόν που είναι συνυφασμένη με τα πανηγύρια, ελήφθη η απόφαση αυτή στο Μέτσοβο. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι ήδη έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τέτοιας μορφής.

Όμως δεν είναι μόνο οι πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι. Ο Δήμαρχος της ιστορικής πόλης, Κώστας Τζαφέας, έκανε γνωστό ότι δεν θα χορηγηθεί άδεια για χρήση κοινόχρηστου χώρου που θα αφορά στην διοργάνωση πανηγυριών.

Μάλιστα σε ανάρτηση που έκανε ο Δήμαρχος αναφέρει: «Μετά τα τελευταία ανησυχητικά νέα που αφορούν τα κρούσματα με την διάδοση του ιού κρίνω σωστό να μην επιτρέψουμε στον Δήμο μας οποιoδήποτε πανηγύρι με μεγάλους συνωστισμους για φέτος. Έτσι δεν θα χορηγηθεί άδεια για χρήση κοινόχρηστου χώρου του Δήμου για διοργάνωση πανηγυριών.

Πιστεύω ότι μπροστά στο αγαθό της υγείας ας θυσιάσουμε για μια χρονιά την οποία διασκέδασή μας, επιδεικνύοντας με τη σταση μας ατομική ευθύνη έναντι του εαυτού μας, των διπλανών μας και του κοινωνικού συνόλου. ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ LOCKDOWN».