Έστειλαν με ταξί ζευγάρι Σέρβων στο νοσοκομείο Λαμίας με σημείωμα που έγραφε «είμαστε ύποπτα κρούσματα» (vid)

Gazzetta team
Έστειλαν με ταξί ζευγάρι Σέρβων στο νοσοκομείο Λαμίας με σημείωμα που έγραφε «είμαστε ύποπτα κρούσματα» (vid)
Με δύο ταξί και με ένα σημείωμα που έγραφε στα ελληνικά «είμαστε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, κάντε μας τεστ» φαίνεται ότι μετακινήθηκε το ζευγάρι των Σέρβων από την Αιδηψό μέχρι το νοσοκομείο Λαμίας, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι θετικό στον ιό...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή Live News του MEGA, το ζευγάρι έφτασε στο νοσοκομείο της Λαμίας περίπου στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, χρησιμοποιώντας δύο ταξί!

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι πήρε ταξί για να πάει από το ξενοδοχείο στο κέντρο υγείας της Ιστιαίας. Eκεί τους είδε η αγροτική γιατρός και ήρθε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το πώς πρέπει να χειριστεί το περιστατικό. Σύμφωνα με τη γιατρό, ο ΕΟΔΥ της είπε να πάνε με ταξί στη Λαμία, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

Κάπως έτσι, μπήκαν στο φέρι και πέρασαν στην Αρκίτσα.

Φτάνοντας στην Αρκίτσα το ζευγάρι, το οποίο δεν μιλάει ελληνικά, είχε μαζί του ένα χαρτί, το οποίο έγραφε: «Είμαστε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, κάντε μας τεστ»!

Στη συνέχεια, οι Σέρβοι βρήκαν μόνοι τους ταξί έξω από το πορθμείο της Αρκίτσας, και πιθανότατα έδειξαν αυτό το μήνυμα και στην οδηγό ταξί, η οποία τους μετέφερε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Σύσκεψη πραγματοποίησαν οι τοπικοί φορείς

Οι τοπικοί φορείς πραγματοποίησαν σύσκεψη στο δημαρχείο της Αιδηψού, όπου και συζητήθηκε πώς θα γίνει η ιχνηλάτηση, αλλά και πώς θα μεταφερθούν τα τρία γκρουπ των Σέρβων που ήταν με το ζευγάρι, για να γίνουν τα τεστ.

Το πρωί της Τετάρτης, εξάλλου, έγινε τηλεδιάσκεψη, όπου υπογράφηκε συμφωνία με ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το ξενοδοχείο καραντίνας, στο οποίο έχει μεταβεί ήδη κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ και η οποία πραγματοποιεί ελέγχους στο γκρουπ.

Όσοι βρεθούν θετικοί στον ιό θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο καραντίνας, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε άλλα καταλύματα.

Ταυτόχρονα, οι υπεύθυνοι της Πολιτικής Προστασίας διεμήνυσαν ότι δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, καθώς οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν έκαναν συχνές μετακινήσεις και κυρίως πήγαιναν από το ξενοδοχείο στη θάλασσα και το αντίστροφο.

Πηγή: reader.gr