Έτσι κοιμούνται στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» οι 17 Ουκρανοί που αγνόησαν την απαγόρευση (vid)

Gazzetta team
Έτσι κοιμούνται στα κρατητήρια του «Ελ. Βενιζέλος» οι 17 Ουκρανοί που αγνόησαν την απαγόρευση (vid)
Τί κι αν υπάρχει απαγόρευση εισόδου στη χώρα λόγω κορονοϊού; 17 Ουκρανοί πήραν δύο πτήσεις, της Ryanair και της Wizz Air και το απόγευμα του Σαββάτου έφτασαν στο Ελ. Βενιζέλος.

Οι 17 Ουκρανοί που αψήφησαν την απαγόρευση των πτήσεων από τα αεροδρόμια που δεν είναι στη λίστα και βρέθηκαν στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου, είναι προσωρινά κρατούμενοι στο αεροδρόμιο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και παιδιά που ταξίδεψαν από το Κίεβο στη χώρα μας.

Η ισχύουσα απαγόρευση λέει ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ευρώπη για τους πολίτες τρίτων χωρών, εντούτοις την παρέβλεψαν.

Στην ερώτηση των αρχών γιατί δεν έλαβαν υπόψιν τους την απαγόρευση και ήλθαν, είπαν πως φτάνοντας στο αεροδρόμιο του Κιέβου υπεβλήθησαν σε αυστηρή εξέταση, ενώ είχαν περάσει από το ειδικό τεστ για κορονοϊό. Η δικαιολογία αυτή είτε ισχύει, είτε όχι, δεν ήταν επαρκής και κατόπιν ελέγχου ανέβηκαν οι τόνοι καθώς οι Ουκρανοί κλήθηκαν να υπογράψουν έγγραφο με το οποίο δίνουν συναίνεση για άμεση επιστροφή στην πατρίδα τους.

Το αρνήθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν να διαταχθεί η κράτηση τους σε χώρο του αεροδρομίου, όπου και παραμένουν μέχρι να επιστρέψουν με δύο πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Οι Αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή τους όσα αντικείμενα είχαν στις βαλίτσες τους, συμπεριλαμβανομένων και των φορητών υπολογιστών. Εκείνοι διαμαρτύρονται και για τις κακές συνθήκες στα κελιά, λέγοντας ότι απουσιάζουν τα βασικά, δηλαδή χαρτί τουαλέτας, σαπούνι, ενώ δεν τους παρέχεται νερό και τροφή.

Σε επαφή τους με τον Ουκρανό πρόξενο, τους πληροφόρησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα και πως θα πρέπει να γυρίσουν πίσω με τις ίδιες πτήσεις, με τις οποίες ήλθαν.