Διευθυντής Δημοτικού ζητάει με επιστολή του να γίνει Μεγάλος Περίπατος στην αυλή του σχολείου (pic)

Gazzetta team
Διευθυντής Δημοτικού ζητάει με επιστολή του να γίνει Μεγάλος Περίπατος στην αυλή του σχολείου (pic)
Ζητάει 18 παγκάκια, 18 ζαρντινιέρες και 36 ψευδοπιπεριές.

Με χιουμοριστική του επιστολή προς τον Δήμο Αρχανών Αστερουσίων στην Κρήτη, ο διευθυντής του Δημοτικού Αγίων Παρασκιών ζητάει, στο πρότυπο του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας, χρηματοδότηση για τον... Μεγάλο Περίπατο στην αυλή του σχολείου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, την οποία δημοσιεύει η patris.gr, πρόκειται για ένα οραματικό έργο, ενώ αναφέρει ότι η αυλή είναι μεγάλη σε έκταση και περιμετρικά της βρίσκονται 18 τεράστια πεύκα.

«Στη σκιά κάθε πεύκου αιτούμαστε ένα παγκάκι και μία ζαρντινιέρα», σημειώνει και προσθέτει ότι «σε κάθε ζαρντινιέρα θα φυτέψουμε δύο ψευτοπιπεριές. Σε καθένα από αυτά αιτούμαστε από τη σχολική επιτροπή ένα παγκάκι και μια ζαρντινιέρα. Επειδή τώρα αναγνωρίζουμε την ένδεια στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω του κοροναϊού προσπαθήσαμε ούτως ώστε οι τιμές να είναι εντελώς συγκαταβατικές. Επίσης, το φυτόχωμα για τις ζαρντινιέρες θα είναι προσφορά από την Ολυμπία.

Ο προϋπολογισμός του έργου κοστολογείται ως εξής: 18 παγκάκια επί 6.000 ευρώ ίσον 108.000 ευρώ, 18 ζαρντινιέρες επί 550 ευρώ ίσον 9900 ευρώ, 36 ψευδοπιπεριές επί 350 ευρώ ίσον 12600 ευρώ, συνολικά 130.500 ευρώ».