Τι γίνεται με τις γλάστρες στην Πάτρα; (pics)

Gazzetta team
Τι γίνεται με τις γλάστρες στην Πάτρα; (pics)
Θέμα συζήτησης και σχολίων έχει γίνει μεταξύ των καταστηματαρχών του πεζόδρομου Ρήγα Φεραίου, στην Πάτρα, η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για κλοπή μιας εκ των μεγάλων γλαστρών, η οποία, μάλιστα, ζυγίζει εκατοντάδες κιλά.

Θέμα συζήτησης έχει γίνει τις τελευταίες μέρες στην Πάτρα η κλοπή, σύμφωνα με τον δήμο, μιας τεράστιας γλάστρας από τη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Πατρέως.

Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, τίθενται τα εξής ερωτήματα:

  • Καταρχήν, πώς εξαφανίστηκε τόσο εύκολα μια μεγάλη και ασήκωτη γλάστρα, η οποία μόνο με γερανό θα μπορούσε να μετακινηθεί;
  • Και κατά δεύτερον, γιατί;

Όπως αναφέρει, λοιπόν, το pelop.gr, κάποιοι, που διάβασαν την ανακοίνωση του δήμου, λένε ότι η γλάστρα δεν εκλάπη, αλλά μετακινήθηκε λίγα μέτρα πιο μακριά από εκεί που ήταν και πως ο δήμος δεν το κατάλαβε, γιατί δεν είχε δώσει ποτέ σημασία σε αυτόν τον εξοπλισμό, που είχε τοποθετηθεί με την πεζοδρόμηση της Ρήγα Φεραίου, επί δημάρχου Ανδρέα Φούρα. Σήμερα, θυμίζουμε, είναι ο Κωνσταντίνος Πελετίδης.

Κάποιοι άλλοι, ωστόσο, λένε ότι η γλάστρα είχε εγκαταλειφθεί, όπως και όλες οι γλάστρες στο σημείο, και την πήρε κάποιος καταστηματάρχης και την αξιοποίησε, φυτεύοντας αυτός λουλούδια, και όχι οι εργαζόμενοι του δήμου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Και πάλι, όμως, δημιουργείται η απορία: Πώς σηκώνεις μια γλάστρα τόσο βαριά;

Οι γλάστρες, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν είναι πια στην αρχική τους θέση, γιατί κάποια μαγαζιά τις έχουν τοποθετήσει δεξιά και αριστερά της πρόσοψής τους, «λόγω της εγκατάλειψής από τον δήμο, που τις είχε αφήσει να ξεραθούν και να γίνουν δοχεία σκουπιδιών και υπαίθρια σταχτοδοχεία, και οι επιχειρήσεις με δικά τους έξοδα και κόπο τις φύτεψαν με καλλωπιστικά φυτά».

Τι λέει ο δήμος

Ο δήμος, από την πλευρά του, να θυμίσουμε, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου έχουν τοποθετήσει στην οδό Ρήγα Φεραίου τις συγκεκριμένες μεταλλικές ζαρντινιέρες και τις έχουν γεμίσει με πανσέδες, αγγελικές, ναντίνες, ευώνυμα και άλλα φυτά, επιδιώκοντας τον καλλωπισμό της περιοχής, γεγονός που έχουν εκτιμήσει οι δημότες, αλλά και οι καταστηματάρχες, που ενίοτε φυτεύουν και εκείνοι λουλούδια σε αυτές.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζει: «Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη λύπη, αλλά και την αγανάκτησή της για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ η αρμόδια Αντιδημαρχία έχει προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ζητώντας τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Είναι απαράδεκτο κάποιοι ανεύθυνοι να καταστρέφουν έργα που γίνονται για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των δημοτών μας.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει για μια ακόμα φορά έκκληση στους δημότες, στους αρμόδιους φορείς και στις Αρχές, να προστατεύσουν την περιουσία του Δήμου, που είναι περιουσία του Πατραϊκού λαού».