Αυτό δεν είναι δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά κελί στις φυλακές Κορυδαλλού (pics)

Gazzetta team
Αυτό δεν είναι δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά κελί στις φυλακές Κορυδαλλού (pics)
Απίστευτες εικόνες έφερε στην δημοσιότητα το «Βήμα» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος από τα κελιά... σουίτες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Εικόνες και καταστάσεις που σου φαίνεται απίθανο να συμβαίνουν μέσα σε φυλακή, έφερε στην δημοσιότητα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μέσω του tovima.gr

Κελιά – σουίτες με πολυτελή έπιπλα, τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας, κουφώματα αλουμινίου, σύγχρονα μπάνια και κουζίνες (όπου υπάρχουν και πάλι τηλεοράσεις), ηχοσυστήματα

Ακριβώς δίπλα κελιά – «σπηλιές» με τοίχους και ταβάνια που έχουν καταρρεύσει, με πολλά σκουριασμένα κρεβάτια, με σάπια ξύλινα έπιπλα, με βρώμικα σεντόνια, με λιωμένες κουρτίνες μέσα σε δυσωδία και συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

Η σουίτα του Ρώσου κακοποιού

Το κελί -γκαρσονιέρα που βρίσκεται στην Β’ Πτέρυγα φέρεται ότι είναι δημιούργημα Ρώσου αρχικακοποιού που πλέον κρατείται σε άλλη φυλακή. Με τον χώρο κράτησής του να μην διατίθεται σε άλλον κρατούμενο!

Το κελί με τις τριτοκοσμικές συνθήκες βρίσκεται ακριβώς δίπλα και σε αυτό κρατούντο κυρίως αλλοδαποί, ανάμεσα σε αυτούς ο νεαρός Λίβυος κρατούμενος για τον οποίο προ μερικών ημερών υπήρχαν ενδείξεις, χωρίς ευτυχώς να επαληθευθούν, ότι ήταν φορέας του κορονοϊού.

Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση και αντίφαση βρέθηκε προ μερικών ημερών, σε επίσκεψή της στις φυλακές Κορυδαλλού η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Μια κατάσταση πλούτου κι απόλυτης εξαθλίωσης εντός των φυλακών, που αποτυπώνει με ενδεικτικές φωτογραφίες «Το Βήμα».

Κελιά πλουσίων και φτωχών.

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε σχεδόν κανένα έργο επισκευής και ανακαίνισης χώρων κι όλα επαφίενται στις «επενδύσεις» των κρατουμένων, με διαχωρισμό της φυλακής σε κελιά πλουσίων και φτωχών.