Πάτρα: Φροντιστήριο διαφήμιζε ότι αναλαμβάνει να «γράψει» για λογαριασμό των φοιτητών στην εξεταστική

Gazzetta team
Πάτρα: Φροντιστήριο διαφήμιζε ότι αναλαμβάνει να «γράψει» για λογαριασμό των φοιτητών στην εξεταστική
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο υφυπουργός Παιδείας για φροντιστήριο που διαφήμιζε ότι μπορεί να «γράψει» για λογαριασμό των φοιτητών στις εξ αποστάσεως εξετάσεις!

Δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό -ή τακτ- ένα φροντιστήριο στην Πάτρα διαφήμιζε υπηρεσίες διεκπεραίωσης των εξ αποστάσεων εξετάσεων!

Συγκεκριμένα, δηλαδή, διαφήμιζε ότι αναλαμβάνει εκείνο να «γράψει» για λογαριασμό των φοιτητών.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», το όλο θέμα αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελίες διδασκόντων από το Πανεπιστήμιο Πατρών. «Μπορούμε να αναλάβουμε τη διεκπεραίωση των γραπτών online εξετάσεων σας», ανέφερε το φροντιστήριο σε ανάρτησή του στα social media.

Η διαδικασία ήταν η εξής: Αρχικά οι φοιτητές, την ημέρα των εξετάσεων, θα εισέρχονταν στη διαδικτυακή πλατφόρμα, και αφού έπαιρναν τα θέματα, θα τα έστελναν στο φροντιστήριο. Αφού οι καθηγητές του φροντιστηρίου τα απαντούσαν, λοιπόν, θα τα επέστρεφαν στον φοιτητή, και εκείνος θα τα έδινε για δικά του...

Μετά τη γνωστοποίηση της καταγγελίας, η ανάρτηση του φροντιστηρίου «κατέβηκε».

H καταγγελία, να σημειώσουμε, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, με τον υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας τη διερεύνηση «τυχόν ευθυνών από τις ενέργειες φορέα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης ως προς την παροχή υπηρεσιών προς φοιτητές των πανεπιστημίων, οι οποίες παραβιάζουν το αδιάβλητο των εξετάσεων των ΑΕΙ».