Φρίκη στην Κάλυμνο: Πατέρας κατηγορείται ότι εξωθούσε τη 14χρονη κόρη του στην πορνεία για πέντε ευρώ

Gazzetta team
Φρίκη στην Κάλυμνο: Πατέρας κατηγορείται ότι εξωθούσε τη 14χρονη κόρη του στην πορνεία για πέντε ευρώ
Εκδικάζεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 14χρονης που εξωθούσε στην πορνεία ο πατέρας της στην Κάλυμνο.

Η πλευρά του πατέρα υποστηρίζει πως ήταν ψευδής η καταγγελία διότι θεία της κόρης του τη δελέασε με δώρα για να τον κλείσει φυλακή επειδή είχε τα κλειδιά ενός ναού.

Ο 41χρονος πατέρας καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό επειδή εξωθούσε στην πορνεία την κόρη του έναντι αμοιβής 5-20 ευρώ από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2017. Μαζί του καταδικάστηκε και ένας 67χρονος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, σωματεμπορία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια σε ασέλγεια, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr.

Η 14χρονη είχε κάνει καταγγελία για την υπόθεση στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου. Το κοριτσάκι είπε στους αστυνομικούς πως διέμενε με τον πατέρα και τον αδερφό της όταν μία μέρα ο 67χρονος την πήρε δια της βίας από το σπίτι της και την κακοποίησε σεξουαλικά, ενώ στη συνέχεια της έδωσε πέντε ευρώ.

Ο άνδρας συνέχισε να ασελγεί σε βάρος του κοριτσιού, δύο φορές την εβδομάδα και έδινε στον πατέρα της χρήματα. Η 14χρονη υποστήριξε ακόμη ότι ο πατέρας της την παρότρυνε να βρίσκεται με τον 67χρονο και κάποιες φορές μάλιστα τη μάλωνε.

Αρνούνται τα πάντα

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται.

Ο 67χρονος και οι μάρτυρές του αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ανήλικη έπλαθε ιστορίες στο μυαλό της και ότι δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή ή άλλου είδους ασέλγεια εις βάρος του παιδιού, το οποίο συνέδραμαν οικονομικά.

Ισχυρίστηκαν ότι ο 67χρονος δεν ήταν σε θέση βιολογικά να έχει σεξουαλική επαφή, ενώ οι μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου ισχυρίστηκαν ότι η 14χρονη προέβαινε συχνά σε πράξεις που προσέβαλαν την δημόσια αιδώ.

«Έχει νοητική στέρηση», λέει ο πατέρας

Ο πατέρας αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι η ομολογία του έγινε επειδή ασκήθηκε βία σε βάρος του. Ισχυρίστηκε ότι έχει νοητική στέρηση και στο παρελθόν είχε καταγγείλει δύο ηλικιωμένους για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα, Μάνος Τεχνίτης, παρουσίασε στο δικαστήριο ηχογραφημένο μήνυμα που απέστειλε η 14χρονη σε θεία της μέσω messenger και στο οποίο ισχυρίζεται ότι τα όσα υποστήριξε στην καταγγελία της εις βάρος του πατέρα της είναι ψευδή και έγιναν κατόπιν υποβολής άλλης θείας της η οποία διαμένει στην Αυστραλία.

Η ανήλικη φέρεται να ζητά να επιστρέψει στην Κάλυμνο και να ισχυρίζεται ότι για να πει τα όσα είπε εις βάρος του πατέρα της την δελέασε με δώρα η θεία της. Κατά την ακροαματική διαδικασία υποστηρίχθηκε ότι αφορμή για να πράξει τα όσα υποστήριξαν ότι έκανε η θεία υπήρξε η λειτουργία ενός μικρού ναού της οικογένειας στον οποίο είχε πρόσβαση και κλειδιά και ο 41χρονος.

Πηγή: reader.gr