O τιμοκατάλος της προστασίας σε μαγαζιά ρούχων: Μπράβοι ζητούσαν 250 το μήνα, ήθελαν και αναδρομικά

Gazzetta team
O τιμοκατάλος της προστασίας σε μαγαζιά ρούχων: Μπράβοι ζητούσαν 250 το μήνα, ήθελαν και αναδρομικά
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται αρχηγός σπείρας εκβιαστών σε εμπορικά καταστήματα ρούχων, οι οποίοι για την προστασία που θέλησαν να επιβάλλουν, αξίωναν και... αναδρομικά!

Οι μπράβοι ζητούσαν 250 ευρώ κάθε 30 ημέρες για την προστασία και τα έσοδά τους ξεπερνούσαν τα 25.000 ευρώ το μήνα, ενώ αρχηγός της σπείρας είναι ένας 49χρονος ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω.

Καταγγελίες για τη σπείρα έγιναν από 35 και πλέον ιδιοκτήτες καταστημάτων ένδυσης που διατηρούν γύρω στα 100 καταστήματα.

Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία είναι ότι ένας καταστηματάρχης κατέθεσε ότι οι μπράβοι ζητούσαν μέχρι και... αναδρομικά για την παροχή προστασίας, καθώς από τον ίδιο απαίτησαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα ποσό 10.000 ευρώ!

Εκτός από τον αρχηγό της σπείρας που συνελήφθη, η αστυνομία αναζητά έναν 41χρονο και άλλα πέντε άτομα που ήταν "συνεργάτες" του.

Η ανακοίνωση της Αστυονομίας

«Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μεσημβρινές ώρες της 5-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 49χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση και εκβίαση με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Συγκατηγορούμενοι του ανωτέρω για τις ίδιες πράξεις, τυγχάνουν 41χρονος ημεδαπός και έτερα άτομα που αναζητούνται.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, ο 49χρονος εκβίαζε ιδιοκτήτη καταστημάτων, από τον οποίο απαιτούσε την καταβολή μηνιαίου χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα της παροχής "προστασίας".

Ο 49χρονος συνελήφθη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού και κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση».